Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Acord România-Ungaria privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate
29.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Business, Drept comercial, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 619 din 25 iulie 2019 a fost publicată Legea nr. 140/2019 pentru ratificarea Acordului dintre România și Ungaria privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate, semnat la București la 3 octombrie 2018.

Acordul privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate a fost semnat la București la 3 octombrie 2018 de către Marius Petrescu, directorul general al Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), iar pentru Ungaria de către Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei în România, pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Accesul la informații clasificate în acordului se va limita numai la persoanele care respectă principiul „necesitatea de a cunoaște” și care au fost autorizate corespunzător în conformitate cu legislația națională a părții.

Contractele clasificate vor fi încheiate și implementate în conformitate cu legislația națională a fiecăreia dintre părți. Autoritățile naționale de securitate vor confirma dacă au fost eliberate certificate de securitate a personalului sau certificate de securitate industrială corespunzătoare contractanților/subcontractanților propuși să participe la negocierile precontractuale sau la derularea contractelor/subcontractelor clasificate anterior accesării de către aceștia a informațiilor clasificate ale părții emitente. Fiecare contract/subcontract clasificat încheiat între contractori/subcontractori va cuprinde o anexă de securitate corespunzătoare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti