Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Protest: personalul auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis se solidarizeaza cu judecatorii si procurorii
04.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat personal auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis:

„Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis se solidarizeaza cu toti magistratii si personalul auxiliar din cadrul parchetelor si  instantelor din tara  care protesteaza fata de subfinantarea sistemului judiciar si fata de viitoarea lege de salarizare a personalului din sistemul justitiei- prin includerea unor prevederi a caror aplicare ar duce la scaderea veniturilor magistratilor precum si a acestei categorii de personal.

In acest sens, in urma discutiilor purtate cu personalul auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis ce au avut loc la 4.09.2009, s-au hotarat urmatoarele:

1. Se va restrange activitatea intregului personal auxiliar de specialitate in raport cu activitatea desfasurata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, ca urmare a protestului acestora. Astfel, se va respecta programul de audiente si reducerea programului cu publicul la 2 ore pe saptamana, martea si joia de la orele 11.00 la orele 12.00, asa cum s-a hotarat de Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. Plangerile, memoriile, cererile adresate unitatii vor fi primite in celelalte zile – cand nu exista program de audienta – prin posta, fax, email.

2. Ne solidarizam cu punctul de vedere privind neparticiparea procurorilor la sectiile de votare;

3. Denuntam subfinantarea cronica a intregului sistem judiciar din Romania;

4. Pentru a crea fonduri necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii propunem ca banii proveniti din incasarea amenzilor si cheltuielilor judiciare din dosarele penale solutionate de parchete, sa fie destinati Ministerului Public.

Consideram ca institutia judiciara ocupa neaparat, in orice tara democratica, un rol eminent ce constituie o parte a statului de drept.

Astfel, speram ca demersul nostru ca si al celorlalti colegi din tara sa gaseasca intelegere din partea opiniei publice si atentia cuvenita a factorilor de decizie care sa intervina in sensul solutionarii rapide a solicitarilor noastre pentru a asigura functionarea adecvata a justitiei.

PERSONALUL AUXILIAR AL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL TIMIS

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti