Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Monede comemorative cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus


30 iulie 2019 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 199/5 din 26 iulie 2019 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/1263 a Consiliului din 18 iulie 2019 privind emiterea unei monede comemorative cu un desen comun cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

În temeiul articolului 9 din Regulamentul (UE) nr. 729/2014 al Consiliului, monedele comemorative emise în mod colectiv de toate statele membre a căror monedă este euro comemorează numai evenimente de cea mai mare importanță la nivel european, iar desenul lor nu trebuie să aducă atingere eventualelor cerințe constituționale ale acestor state membre.

La 2 iulie 2019, pe baza propunerii subcomitetului privind moneda euro, Comitetul Economic și Financiar a aprobat principiul unei emiteri comemorative comune pentru 2022, cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

În conformitate cu articolul 4 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 651/2012, decizia cu privire la emiterea în mod colectiv de către toate statele membre a căror monedă este euro a unor monede comemorative cu un desen comun este luată de Consiliu.

Se aprobă emiterea în mod colectiv în 2022 a unei monede comemorative cu un desen comun, de către toate statele membre a căror monedă este euro, cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri