Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Monede comemorative cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus
30.07.2019 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 199/5 din 26 iulie 2019 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2019/1263 a Consiliului din 18 iulie 2019 privind emiterea unei monede comemorative cu un desen comun cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

În temeiul articolului 9 din Regulamentul (UE) nr. 729/2014 al Consiliului, monedele comemorative emise în mod colectiv de toate statele membre a căror monedă este euro comemorează numai evenimente de cea mai mare importanță la nivel european, iar desenul lor nu trebuie să aducă atingere eventualelor cerințe constituționale ale acestor state membre.

La 2 iulie 2019, pe baza propunerii subcomitetului privind moneda euro, Comitetul Economic și Financiar a aprobat principiul unei emiteri comemorative comune pentru 2022, cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

În conformitate cu articolul 4 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 651/2012, decizia cu privire la emiterea în mod colectiv de către toate statele membre a căror monedă este euro a unor monede comemorative cu un desen comun este luată de Consiliu.

Se aprobă emiterea în mod colectiv în 2022 a unei monede comemorative cu un desen comun, de către toate statele membre a căror monedă este euro, cu ocazia celei de a 35-a aniversări a programului Erasmus.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena AlbuPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.