Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

CGMB a votat confirmarea înființării a 20 de companii municipale


5 august 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 1 august 2019, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a aprobat, in sedinta de miercuri, 31 iulie 2019, proiectele care prevad confirmarea infiintarii celor 20 de companii din cadrul Holdingului Municipal, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, Primarul General: „Prin votul din Consiliul General de astazi s-a reafirmat, de fapt, necesitatea si utilitatea companiilor municipale ale Primariei Capitalei. Aceste companii au fost infiintate ca o masura de modernizare si eficientizare a serviciilor publice, pentru a stopa cheltuielile nejustificate din banul public si pentru a pune capat monopolului firmelor care, de ani buni, erau ‘abonate’ la bugetul Capitalei. Holdingul Municipal reprezinta un model care functioneaza cu succes in multe capitale europene, dar si in alte orase din Romania. Aceste companii – care de multe ori au devenit subiect politic – si-au demonstrat deja eficienta: daca in ultimii 30 de ani, autoritatile locale au consolidat doar 20 de cladiri, Compania Municipala Consolidari are in lucru, in diverse stadii, peste 200 de imobile! Un alt exemplu il constituie Compania Managementul Traficului, care presteaza servicii mult mai ieftine decat cele oferite in trecut decompaniile private. De exemplu, o licenta de integrare a intersectiilor in sistemul automat de management al traficului costa inainte 50.000 de euro, iar in prezent, doar 2.000 de euro, de la acelasi producator. Si exemplele pot continua: dupa mai bine de un deceniu de cand nu mai fusese reabilitat, Podul Grant este acum in reparatii, lucrarile fiind derulate de Compania Strazi, Poduri si Pasaje, care, concomitent, lucreaza si la reabilitarea podului Straulesti. Totodata, Trustul de Cladiri Metropolitane elaboreaza studiul de fezabilitate pentru viitorul Spital Metropolitan.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică