« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Camera Auditorilor din România a emis o normă care reglementează aplicarea sancțiunilor auditorilor financiari care nu și-au achitat cotizațiile datorate
05.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 641 din 2 august 2019 a fost publicată Hotărârea nr. 52/2019 pentru aprobarea Normelor privind sancțiunile aplicate auditorilor financiari și firmelor de audit în situația neachitării cotizațiilor datorate.

Prin intermediul Normelor emise de Camera Auditorilor din România, Camera dorește să responsabilizezi membrii acesteia în ce privește achitarea cotizațiilor și taxelor de membru, prevăzute prin Hotărârea Consiliului CAFR din România nr. 35/2014 privind aprobarea cotizațiilor și taxelor pentru membrii CAFR, persoane fizice și juridice, și pentru membrii stagiari în activitatea de audit financiar.

Normele reglementează termenii de plată pentru membrii săi, care se face în două tranșe, I – 31 martie; II – 30 septembrie, aplicându-se atât persoanelor fizice, juridice cât și stragiarilor.

Cuantumul penalităților aplicate de Cameră depind de procentul din suma datorată neachitată, tranșa care nu a fost achitată, durata întârzierii etc. Aplicarea penalității pentru neplata taxei și neplata cotizației, fiind reglementată diferit.

Aplicarea penalităților persoanelor fizice și juridice este diferită, spre ex. neachitarea cotizației fixe de către firmele de audit la termenul prevăzut în Hotărârea Consiliului CAFR nr. 35/2014, respectiv 31 martie a fiecărui an, atrage aplicarea unei majorări de întârziere de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere din cuantumul cotizației datorate, dacă aceasta este achitată până la data de 31 decembrie a anului în care se datora cotizația fixă.

Membrii CAFR care nu și-au cotizația fixă și/sau variabilă la termenele stabilite într-un an calendaristic pot solicita eșalonarea plăților în condițiile prevăzute la Cap. IV.

Normele conțin și anexe care reprezintă modele de diferite acorduri de plată eșalonată (emise de CAFR).

 
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD