Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Viorica Dăncilă: La Ministerul Justiției a fost demarată o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave


8 august 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Joi, 8 august 2019, Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul ședinței de Guvern, potrivit unei informări de presă: ”La Ministerul Justiției a fost demarată o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației, privind mai multe aspecte: interzicerea posibilității de liberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave; definirea mai clară a faptei de răpire (fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile) și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari; clarificarea competențelor organelor judiciare și a altor aspecte din legislație astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.

Solicit ministrului Justiției să finalizeze analiza în regim de urgență astfel încât în cel mai scurt timp să formuleze propuneri de modificare și completare a legislației.

Așa cum v-am spus, vom lua toate măsurile necesare pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare de siguranța cetățeanului și pentru întărirea luptei împotriva criminalității.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică