Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Poziția Baroului București ref. necesitatea asigurării resurselor financiare destinate remunerării avocaților din oficiu
09.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 august 2019, Baroul Bucuresti a anuntat ca au fost trimise un numar de peste 13.000 de delegatii, in cauzele penale in care, potrivit legii, asistenta este obligatorie, potrivit unui comunicat, semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan.

Demersurile Baroului Bucuresti si ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania privind asigurarea resurselor financiare destinate remunerarii serviciilor prestate de avocati nu au fost pana in prezent finalizate cu succes, ceea ce a condus la numeroase situatii in care avocatii desemnati sa asigure asistenta judiciara au refuzat preluarea unor noi mandate.

Baroul Bucuresti atrage atentia Guvernului Romaniei, Ministerului Justitiei si Ministerului Public, ca orice discontinuitate sau intrerupere a serviciilor de asistenta judiciara este de natura sa afecteze in mod grav, iar uneori iremediabil, dreptul la aparare, garantat cetatenilor prin Constitutia Romaniei, aceasta consecinta nefiind imputabila profesiei de avocat si organelor de conducere ale acesteia.

Baroul Bucuresti sprijina demersurile efectuate pana in prezent de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, de determinare a autoritatilor publice sa finanteze activitatea de asistenta judiciara, manifestandu-si vointa de a sustine orice activitate efectuata, individual sau la nivel de profesie, de catre avocati, in limita legii, pentru remunerarea activitatilor prestate in cauzele penale si civile.

Baroul Bucuresti apreciaza implicarea CCBE in sprijinirea profesiei de avocat pentru constientizarea autoritatilor publice cu privire la obligatiile statului roman de asigurare a tuturor conditiilor pentru exercitarea dreptului la aparare.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.