Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Poziția Baroului București ref. necesitatea asigurării resurselor financiare destinate remunerării avocaților din oficiu


09.08.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 august 2019, Baroul Bucuresti a anuntat ca au fost trimise un numar de peste 13.000 de delegatii, in cauzele penale in care, potrivit legii, asistenta este obligatorie, potrivit unui comunicat, semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan.

Demersurile Baroului Bucuresti si ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania privind asigurarea resurselor financiare destinate remunerarii serviciilor prestate de avocati nu au fost pana in prezent finalizate cu succes, ceea ce a condus la numeroase situatii in care avocatii desemnati sa asigure asistenta judiciara au refuzat preluarea unor noi mandate.

Baroul Bucuresti atrage atentia Guvernului Romaniei, Ministerului Justitiei si Ministerului Public, ca orice discontinuitate sau intrerupere a serviciilor de asistenta judiciara este de natura sa afecteze in mod grav, iar uneori iremediabil, dreptul la aparare, garantat cetatenilor prin Constitutia Romaniei, aceasta consecinta nefiind imputabila profesiei de avocat si organelor de conducere ale acesteia.

Baroul Bucuresti sprijina demersurile efectuate pana in prezent de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, de determinare a autoritatilor publice sa finanteze activitatea de asistenta judiciara, manifestandu-si vointa de a sustine orice activitate efectuata, individual sau la nivel de profesie, de catre avocati, in limita legii, pentru remunerarea activitatilor prestate in cauzele penale si civile.

Baroul Bucuresti apreciaza implicarea CCBE in sprijinirea profesiei de avocat pentru constientizarea autoritatilor publice cu privire la obligatiile statului roman de asigurare a tuturor conditiilor pentru exercitarea dreptului la aparare.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti