Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Poziția Baroului Dolj ref. alocarea fondurilor pentru avocații din oficiu
09.08.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 august 2019, Baroul Dolj a anunțat că susține demersurile întreprinse de Uniunea Naţională a Barourilor din România cu privire la alocarea fondurilor pentru asistenţă judiciară în materie penală şi civilă, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

În condiţiile în care la nivelul judeţului Dolj se înregistrează restanţe la plăţile pentru oficii pentru lunile iunie şi iulie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova neefectuând nicio plată cu privire la lunile respective, Baroul Dolj atrage atenţia asupra riscurilor pe care le poate genera această situaţie, solicitând instituţiilor publice amintite să identifice pârghiile instituţionale necesare rectificării bugetului de stat pe 2019.

De asemenea, Baroul Dolj urmează să transmită un punct de vedere şi către Guvernul României şi Parlamentul României, subliniind că, în condiţiile în care prin rectificarea bugetară din august 2019 nu au fost suplimentate bugetele Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei, imposibilitatea de plată a serviciilor de asistenţă judiciară este evidentă, situaţie care reprezintă o încălcare gravă a drepturilor cetăţeanului la apărare şi acces la justiţie.

 

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti