Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
6 comentarii

Avocati despre protestul magistratilor


7 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Avocat Gheorghita Mateut a declarat duminica, 6 septembrie 2009, pentru Evenimentul  Zilei ref. protestul magistratilor : “Dupa mine, nu e legal ceea ce se gandesc magistratii sa faca. Arestarea presupune procedura de urgenta, iar nerespectarea ei pune in pericol siguranta publica. Totodata, este pusa in joc si Constitutia.”

Cristina Guseth, reprezentant Freedom House Romania: “Se neaga dreptul cetateanului la justitie. Trebuie facuta o parghie in Constitutie care sa ajute in astfel de situatii extreme.”

Avocat Marian Stefan: “Din punct de vedere moral, nu este normal ca magistratii sa refuze sa mai in tre in sala de judecata. Pe de alta parte, sunt indreptatiti sa faca asta, avand in vedere ca sunt o putere in stat si au ajuns in impas fianciar, prin continua sub finantare a sistemului judiciar. Pot amana cauzele, dand alte termene de judecata. Problema este in cazul infractorilor carora le expira ordonanta de retinere, de 24 de ore. Daca, in timp util, judecatorul nu pune in discutie masura arestului preventiv pentru un infractor, acesta din urma poate fi liber si poate recidiva. Vina a cui este? A guvernului! Guvernul trebuie sa-si asume vina pentru acest lucru, intrucat a fost incapabil sa propuna un proiect bun, pentru una dintre cele mai importante categorii ale societatii, magistratii.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică