« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

România are a doua promoție de ambasadori ai educației juridice
13.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 7-11 august 2019 s-a desfășurat la Suceava o nouă tabără de vară de educație juridică din România, „Legal Academy”, organizată de Asociația Voci pentru Democrație și Justiție cu suport financiar asigurat de Ambasada Olandei în România și Ștefan Mandachi, antreprenor și inițiator al mișcării civice #șîeu. Un număr de 22 de elevi au primit titlul de „ambasador al educației juridice”.

Este al doilea astfel de eveniment, după cel desfășurat acum trei săptămâni pentru adolescenții din Ardeal. Tabăra de la Suceava a fost destinată elevilor din clasele a X-a și a XI-a. Participanții au venit din localitățile Bacău, Bârlad, Borlești, Botoșani, București, Câmpeni, Constanța, Fălticeni, Hălăucești, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Roman, Siret, Suceava, Tecuci, Vatra Dornei.

În prima zi au discutat cu Lucian Checheriță, președintele VeDemJust, regulile taberei și s-au familiarizat cu proiectul de educație juridică dezvoltat de asociație. După amiază au avut o discuție cu judecătorul Cristi Danileț despre importanța cunoașterii și respectării legii, respectiv despre funcționarea societății bazată pe democrație și supremația legii. Tinerii au aflat apoi de la inspector Corina Dumitraș cum este organizată și funcționează poliția română.

În a doua zi participanții s-au întâlnit cu Elena Țîrdea, coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog din Suceava. Apoi au învățat de la Oana Negru, prin jocul „Casa visurilor” cum funcționează democrația într-o comunitate. De la sensei Florentin Loghin, maestru în arte marțiale, au învățat despre importanța stăpânirii pornirilor negative. Iar de la Luca Ciubotaru din Rădăuți au învățat cum poți deveni un lider al comunității de tineri din care faci parte și apoi un activist civic.

În a treia zi elevii s-au deplasat la Tribunalul Suceava unde s-au desfășurat procese penale simulate, pregătite intens de participanții la tabără, împărțiți în două echipe. Ele pot fi vizualizate aici și aici. Apoi au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei. Seara au participat la un concert de rock în aer liber alături de trupele Bucovina și Compact.

În a patra zi participanții au vizitat Muzeul Bucovinei. Apoi au mers la metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi și au avut împreună cu acesta un mesaj foarte puternic pentru societatea civilă cuprins într-un clip ce poate fi vizualizat aici, care a atins în 72 de ore de la lansare peste 100.000 de vizualizări. După-masa au discutat cu Oana Negru despre bullying și au alcătuit câte un filmuleț sugestiv pe acest subiect, împărțiți în trei grupe.

În ziua a cincea zi participanții au stabilit pe grupe un plan de acțiune pentru răspândirea informațiilor de educație juridică dobândite în tabără și modalitatea în care vor organiza cluburi și activități în unitățile școlare și județele unde activează. Ei au primit diplome și au fost declarați „Ambasadori ai educației juridice”. Fiecare a întocmit testimoniale cu opinii despre tabără și proiect.

Fotografii, înregistrări video și testimoniale sunt disponibile la aici.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD