BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Orientării (UE) 2018/876 a BCE privind Registrul de date privind instituțiile și companiile afiliate
13.08.2019 | Elena ALBU

 
SMARTBILL
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 208/47 din 8 august 2019, a fost publicată Orientarea (UE) 2019/1335 a Băncii Centrale Europene din 7 iunie 2019 de modificare a Orientării (UE) 2018/876 privind Registrul de date privind instituțiile și companiile afiliate.

Banca Centrală Europeană (BCE) administrează Registrul de date privind instituțiile și companiile afiliate (Register of Institutions and Affiliates Database) (RIAD), care este un set comun de date de referință pentru Sistemul European al Băncilor Centrale (SEBC) privind unitățile juridice și alte unități instituționale statistice.

RIAD ar trebui să conțină datele necesare pentru anumite modificări ale indicilor de referință pe piețele monetare, în scopul de a sprijini mai bine procesele operaționale la nivelul Eurosistemului și îndeplinirea misiunilor SEBC. În acest context, RIAD ar trebui să conțină date relevante actualizate pentru determinarea ratei dobânzii pe termen scurt la operațiunile în euro, în conformitate cu articolul 8 alineatul (5) din Orientarea (UE) 2019/1265 a Băncii Centrale Europene (BCE/2019/19). Prin urmare, este necesară modificarea în acest sens a articolului 22 din Orientarea (UE) 2018/876 a Băncii Centrale Europene (BCE/2018/16).

Colectarea și raportarea de informații statistice privind fondurile de pensii (FP) în conformitate cu Regulamentul (UE) 2018/231 al Băncii Centrale Europene (BCE/2018/2) sunt necesare pentru susținerea BCE în efectuarea analizei monetare și financiare și pentru contribuția SEBC la stabilitatea sistemului financiar. În consecință, FP ar trebui înregistrate în RIAD. Întrucât datele RIAD sunt utilizate pentru a întocmi listele oficiale ale instituțiilor financiare, ar trebui publicată o listă nouă de FP. Prin urmare, este necesară actualizarea capitolului VI din Orientarea (UE) 2018/876 (BCE/2018/16) în ceea ce privește dispozițiile specifice privind înregistrarea datelor de referință pentru publicarea listei FP.

Pentru a facilita identificarea contrapărților în baza comună de date analitice cu caracter granular cu privire la credite (denumită în continuare „AnaCredit”) de către agenții raportori în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/867 al Băncii Centrale Europene (BCE/2016/13) și cu Orientarea (UE) 2017/2335 a Băncii Centrale Europene (BCE/2017/38), în modelul de schimb de date RIAD trebuie inclusă o valoare suplimentară a atributului pentru statutul de confidențialitate al datelor înregistrate în RIAD. Prin urmare, este necesară modificarea în acest sens a articolului 10 din Orientarea (UE) 2018/876 (BCE/2018/16).

Sunt necesare modificări ale anexelor I și II pentru a reflecta noile dispoziții privind rata dobânzii pe termen scurt la operațiunile în euro și privind FP.

Prin urmare, Orientarea (UE) 2018/876 (BCE/2018/16) se modificată în mod corespunzător.

Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro. Băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro asigură respectarea prezentei orientări de la 2 octombrie 2019.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.