Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Administrator trimis in judecata pentru ca a vandut sine de cale ferata ca fier vechi

08.09.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea  au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CAPRIS TEODORESCU-VIRGIL, administrator al SC V. Capris Comert SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, uz de fals, in forma continuata si instigare la marturie mincinoasa.

Potrivit unui comunicat DNA, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

„In perioada 2006-2008, inculpatul Capris Teodorescu – Virgil, in calitate de administrator al SC V. Capris Comert SRL, a vandut ca fier vechi sinele de cale ferata apartinand tronsonului de cale ferata Oradea – Beius – Vascau, prezentandu-se, in mod fraudulos, ca fiind proprietarul legal al cestor bunuri, in conditiile in care Compania Nationala de Cai Ferate ”CFR” SA Bucuresti – Sucursala Regionala CF Cluj este o companie care administreaza si intretine infrastructura feroviara de pe intreg teritoriul Romaniei – publica sau privata. In acest sens, pentru a dovedi ca societatea sa SC CAPRIS COMERT SRL este proprietara tronsonului de cale ferata respectiv, inculpatul a folosit mai multe documente falsificate: facturi fiscale, copia unui extras de carte funciara, fisa mijlocului fix, ordin de compensare, etc.

Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Capris Teodorescu – Virgil a instigat pe unul dintre martorii audiati de procurorii anticoruptie sa faca declaratii mincinoase in favoarea sa.

Prin faptele sale, inculpatul a cauzat C.N. C.F.R. S.A un prejudiciu estimat in cuantum de 19.643.540 lei. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra unor imobile apartinand inculpatului.

La data de 6 iulie 2009, inculpatul a fost retinut pe termen de 24 de ore de procurorii anticoruptie, insa nu a mai fost prezentat instantei de judecata cu cerere de arestare intrucat Capris Teodrescu Virgil a acuzat afectiuni medicale ce au necesitat internarea.”

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week