Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Depăşirea termenului contractual de predare a locuinţei. Excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune
16.08.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că simpla depăşire a termenului contractual pentru predarea locuinţei la cheie nu are aptitudinea de a considera contractul încetat, în cazul în care niciuna dintre părţi nu a invocat sancţionarea prin reziliere/rezoluţiune a actului juridic. În speţă, Înalta Curte a hotărât că este nelegală soluţia instanţei de admitere a excepţiei prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului, de vreme ce neîndeplinirea obligaţiei contractuale de predare a locuinţei are caracter continuu, dauna producându-se în mod continuu, progresiv, cu fiecare zi, neputând fi reţinut ca moment al naşterii dreptului material la acţiune data expirării termenului contractual de predare a locuinţei, deoarece raportarea la această dată ar fi fost corectă doar în măsura în care neîndeplinirea obligaţiei contractuale se consuma tot la acel moment. (Decizia nr. 5143 din 29 noiembrie 2018, pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate