Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Investigația criminală. Procedee probatorii însuflețite și neînsuflețite
19.08.2019 | Neculai ZAMFIRESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Neculai Zamfirescu

Neculai Zamfirescu

PROCEDEU PROBATORU ÎNSUFLEŢIT – redarea în formă scrisă a dialogului telefonic

Victima “...nu este bloc, este o casă, este o curte… sunt închisă într-o cameră, văd decât o poartă… un brad, un nuc, o mașină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi dezlegați.

PROCEDEU PROBATORIU NEÎNSUFLEŢIT- experiment fotografic

Omul are o vedere binoculară. Informaţiile vizuale din spaţiul înconjurător intră prin ambii ochi. Zona din spaţiu, care se vede fără a mişca ochii sau capul se numeşte câmp vizual. Zona de spaţiu percepută prin poziţia capului spre stânga sau dreapta cu ochii nemiscaţi o definim, de asemenea, câmp vizual. Unghiul de câmp al ochiului uman este de aproximativ 47 gr., acesta fiind şi unghiul de câmp al unui obiectiv fotografic cu f 50 motiv pentru care este numit obiectiv cu distanţă normală.

Câmpul vizual al victimei în condiţiile descrise de aceasta „ sunt închisă într-o cameră văd decât o poartă… un brad, un nuc, o mașină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi dezlegați “ poate fi determinat experimental folosind un obiectiv fotografic cu f 50.

Porțiunea de spațiu care putea fi cuprinsă cu privirea de victimă va fi redată de cadrele fotografice, acestea vor afirma sau infirma prezenţa victimei în spaţiul din care se presupune că a făcut relatarea telefonică. Mai precis se va putea stabili dacă victima s-a aflat sau nu s-a aflat în faţa vreuneia din ferestrele clădirii din care se realizează experimentul.[1]


[1]

Imaginile foto vor indica posibilitatea victimei de a fi procesat din locul experimentului detaliile vizuale redate auditiv “văd decât o poartă… un brad, un nuc, o maşină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi“.


Conf. univ. dr. Neculai Zamfirescu

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.