« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Investigația criminală. Procedee probatorii însuflețite și neînsuflețite
19.08.2019 | Neculai ZAMFIRESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Neculai Zamfirescu

Neculai Zamfirescu

PROCEDEU PROBATORU ÎNSUFLEŢIT – redarea în formă scrisă a dialogului telefonic

Victima “...nu este bloc, este o casă, este o curte… sunt închisă într-o cameră, văd decât o poartă… un brad, un nuc, o mașină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi dezlegați.

PROCEDEU PROBATORIU NEÎNSUFLEŢIT- experiment fotografic

Omul are o vedere binoculară. Informaţiile vizuale din spaţiul înconjurător intră prin ambii ochi. Zona din spaţiu, care se vede fără a mişca ochii sau capul se numeşte câmp vizual. Zona de spaţiu percepută prin poziţia capului spre stânga sau dreapta cu ochii nemiscaţi o definim, de asemenea, câmp vizual. Unghiul de câmp al ochiului uman este de aproximativ 47 gr., acesta fiind şi unghiul de câmp al unui obiectiv fotografic cu f 50 motiv pentru care este numit obiectiv cu distanţă normală.

Câmpul vizual al victimei în condiţiile descrise de aceasta „ sunt închisă într-o cameră văd decât o poartă… un brad, un nuc, o mașină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi dezlegați “ poate fi determinat experimental folosind un obiectiv fotografic cu f 50.

Porțiunea de spațiu care putea fi cuprinsă cu privirea de victimă va fi redată de cadrele fotografice, acestea vor afirma sau infirma prezenţa victimei în spaţiul din care se presupune că a făcut relatarea telefonică. Mai precis se va putea stabili dacă victima s-a aflat sau nu s-a aflat în faţa vreuneia din ferestrele clădirii din care se realizează experimentul.[1]


[1]

Imaginile foto vor indica posibilitatea victimei de a fi procesat din locul experimentului detaliile vizuale redate auditiv “văd decât o poartă… un brad, un nuc, o maşină-platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lupi“.


Conf. univ. dr. Neculai Zamfirescu

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni/categorii: Drept penal, Opinii, SELECTED TOP LEGAL

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD