Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Brașov. Revizuire. Împiedicare de depunere a înscrisului dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţii
19.08.2019 | Alina GAJA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Alina Gaja

Curtea de Apel Brașov a statuat că pentru a fi admisibilă revizuirea întemeiată pe motivul reglementat de art. 322 pct. 5 din vechiul Cod de procedură civilă (art. 509 alin. (1) pct. 5 din actualul Cod de procedură civilă) este necesară descoperirea, după darea hotărârii, a unor înscrisuri doveditoare reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor. În speță, nu sunt îndeplinite aceste condiţii, așa cum revizuenta nu a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa sa de a intra în posesia înscrisului invocat (o ordonanţă a procurorului), ci acest fapt a fost cauzat de simpla sa pasivitate în acest sens (având posibilitatea legală reală ca printr-o simplă cerere adresată unităţii de parchet care a emis ordonanţa să intre în posesia acesteia), aspect pe care însă nu îl poate invoca în favoarea sa şi care nu se circumscrie condiţiei prevăzute de lege pentru ca revizuirea să fie admisibilă. (Decizia nr. 8/R din 10 ianuarie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Brașov)

Alina Gaja

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate