BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Sintagma ”adunarea generală a asociaților” în cazul SRL cu asociat unic
21.08.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta, în calitate de asociat unic, are drepturile şi obligaţiile ce revin adunării generale a asociaţilor (conform art. 13 alin. 1 Legea nr. 31/1990). În speță, instanța supremă a constatat existența cazului de incompatibilitate în condițiile în care reclamantul a deținut și funcția de viceprimar și pe cea de reprezentant al Consiliul local în cadrul SC B. SRL, persoană juridică cu asociat unic Consiliul local, caz de incompatibilitate prevăzut de art. 87 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 161/2003 ( f) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional). Nu se poate reține argumentul recurentului că „adunare generală a asociaţilor” nu se regăsește în conceptul sociețății cu asociat unic, întrucât adunarea generală a asociaţilor este organul de deliberare şi decizie al societăţii cu răspundere limitată care hotărăşte în principalele probleme ale societăţii. (Decizia nr. 273 din 23 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate