Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Infrastructură
Profesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Cartierul pentru Justiție prinde contur
19.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 682din 19 august 2019 a fost publicat Programul prioritar de reconversie funcțională a amplasamentului „Esplanada” în „Cartierul pentru Justiție” și „proiecte de interes public ale municipiului București”, situat în municipiul București, Bd. Unirii, sectorul 3, din 12.08.2019.

Guvernul României a decis realizarea prezentului program de reconversie funcțională a amplasamentului (în prezent parțial ocupat, de fundațiile fostului obiectiv de investiții „Centrul de Creație și Cultură – Cântarea României”, abandonat definitiv după 1989, ulterior „Esplanada”, conform Hotărârii Guvernului nr. 373/2004, precum și imposibilitatea asigurării prin bugetul de stat a fondurilor necesare finalizării acestuia, în condițiile legii) conform Programului de guvernare 2018-2020, capitolul Justiție, rubrica Resurse materiale și investiții, măsura nr. 17 – Realizarea proiectului „Cartierul pentru Justiție – Justice District” din București și conform Memorandumului cu tema „Decizie vizând situația amplasamentului «Esplanada» în vederea dezvoltării unui program de reconversie funcțională”, aprobat în ședința Guvernului din data de 2 august 2018.

Amplasamentul, teren și construcții, este delimitat de străzile: Bd. Unirii-bd. Octavian Goga-str. Nerva Traian-str. Mircea Vodă, având o suprafață de 107.140 mp, din care 27.024 mp ocupați de fundațiile vechiului obiectiv de investiții.

Astfel, ½ din suprafața întregului amplasament, respectiv cea vestică, localizată în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României (bd. Mircea Vodă), va fi dedicată obiectivului „Cartierul pentru Justiție”, respectiv pentru lucrări de interes public național de construcție, reabilitare, modernizare și reconversie funcțională, pentru construcții administrative necesare funcționării sistemului judiciar, delimitată în condițiile legii, inclusiv pentru infrastructura aferentă acestora.

Obiectivul „Cartierul pentru Justiție”:

– Va cuprinde funcțiuni aferente construcțiilor administrative necesare funcționării sistemului judiciar, inclusiv pentru infrastructura acestora;

– Schema funcțională a „Cartierului pentru Justiție” va avea în vedere gruparea spațiilor destinate instanțelor de judecată, precum și a parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în București (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători și procurori, grefieri, personal contractual și auxiliar, spații tehnice etc.), precum și a altor instituții din sistemul judiciar, precum Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri. Așadar, în funcție de spațiul disponibil, de condițiile reale din teren și de cele tehnico-juridice, pot fi avute în vedere și alte obiective de investiții aferente sistemului judiciar, în cadrul proiectului de reabilitare urbană. „Cartierul pentru Justiție” reprezintă un obiectiv major de investiții care va crea condițiile optime pentru desfășurarea activității instituțiilor din cadrul sistemului judiciar localizate în București. Suprafața desfășurată estimată a acestor instituții este de 130.000-150.000 mp, excluzând parcările.

– Se admit în baza documentațiilor de proiectare subsecvente și alte activități pentru deservirea instituțiilor, personalului instituțiilor sau a publicului justițiabil, precum restaurante, cafenele, terase, librării, centre de fotocopiere etc.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.