Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Poziția Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX ref. afirmațiile senatorului Florin Cîțu. UPDATE: Poziția Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția
22.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 22 august 2019, Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția a dat publicității următorul comunicat:

„Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția – confederație reprezentativă la nivel național, solicită Partidului Național Liberal să comunice public dacă își asumă declarațiile domnului senator Florin Cîțu referitoare la măsurile din sectorul bugetar (sănătate, educație, administrație publică, securitate națională, apărare și ordine publică), pe care ar urma să le ia dacă ajunge la guvernare, respectiv:
– eliminarea voucherelor, tichetelor de vacanța, sporurilor, pensiilor speciale
– introducerea unor taxe pe venit mai mari decât cele ale angajaților din mediul privat pentru a-și păstra aceste beneficii.

Considerăm că pentru întreaga societate este absolut necesară o asumare publică a unor declarații care, datorită gravității lor, pot afecta activitatea întregului sistem bugetar.”

***

Miercuri, 21 august 2019, Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a dat publicității următorul comunicat:

„Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este obligat să completeze solicitările de reorganizare a sectorului public pe care domnul Florin Cîțu le propune ca măsuri ale Partidului Național Liberal, în situația în care ajunge la guvernare, respectiv:

1) Respectarea voinței populare exprimată prin referendum și micșorarea numărului de parlamentari la maxim 300 din cei 540 cât sunt în prezent.

2)  Respectarea voinței poporului de a limita activitatea parlamentară la o singură cameră.

3) Retragerea din sectorul bugetar a tuturor ”pilelor”, relațiilor celor din partidul pe care îl reprezintă și care au fost aduși forțat în sectorul ”bugetar”, așa cum îl numește dânsul, fără a înțelege însă foarte clar ce înseamnă sectorul bugetar.

4) Luarea de măsuri împotriva colegilor care, în perioada în care s-au aflat la conducere, nu au reușit să realizeze o autostradă, nu au reușit reducerea niciunei taxe, dimpotrivă acum suntem în situația în care renunțăm la taxele care au fost introduse pe timpul guvernării PNL.

Domnule Florin Cîțu, dacă toate cele de mai sus ar fi fost respectate, dumneavoastră nu ați mai fi fost senator acum și nici nu ar mai fi trebuit să dețineți o funcție în statul român vreodată.

Nici măcar nu ați avut curiozitatea să faceți o analiză în ceea ce privește impactul introducerii tichetelor de vacanță asupra industriei hoteliere și dezvoltării acestui segment de activitate.

Cât de lipsit de caracter să fii după ce ani de zile ai condus România, ai luat măsuri care ne-au adus în această situație, să vii acum să critici ce ați distrus cu bună știință în țara asta în ultima perioadă.

Domnul senator, instituțiile bugetare din România înseamnă sistemul sănătății (medici, asistente etc), sistemul de învățământ (profesori, educatori etc), sistemul de ordine publică și siguranță națională (armată, poliție, jandarmerie etc), sistemul administrației publice (ministere, primării etc), care lucrează pe baza legilor pe care dumneavoastră le aprobați.

Deoarece din necunoaștere ați jignit foarte mulți conaționali care își fac treaba în domeniile pentru care sunt pregătiți, ar fi bine să vă dați demisia imediat din funcția de senator al României.

Și nu uitați, sunteți plătit din taxele și impozitele românilor. Gata cu dezmățul public, să-i punem capăt! Dați-vă demisia din funcția pe care o dețineți!”

***

Marți, 20 august 2019, senatorul Florin Cîțu a dat publicității următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „In medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile.

Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat de prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati.

Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. Fara niciun dubiu. Trebuie sa avem curajul sa recunoastem TOTI acest lucru. Restul romanilor, din tara si din strainatate, muncesc pentru ca bugetarii sa traiasca bine, chiar daca majoritatea sunt praf la locul de munca. (Exista o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care il primesc. Ei sunt singurii care raman in guvernarea liberala.)

O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!! Sunt doua solutii pentru a elimina acesta discriminare promovata si sustinuta de guvernele socialiste. Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat.

Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor. Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.

A lucra in sectorul public nu trebuie sa mai arate ca un premiu. Ca si cum cel care ajunge acolo a castigat la loterie si este aranjat pe viata. Este inadmisibil sa dai spaga sa lucrezi in sectorul public cand economia privata importa forta de munca din exterior! […]”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.