Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Primăria Cluj-Napoca. Suport pentru familiile cu copii mici prin acordarea unui sprijin financiar pentru plata bonelor | Proiect


21 august 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Primaria Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de acordare a ajutorului pentru plata bonelor.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca: „Creșele și calitatea serviciilor pentru copiii de creșă din sistemul public reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În ultimii 10 ani, Primăria Cluj-Napoca a crescut capacitatea creşelor din municipiu cu 692 noi locuri, până la un total de 1.232 locuri. De asemenea, toate creşele existente au fost reabilitate, pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru copii. Primăria oferă un loc prioritar procesului de construcţie de noi unităţi de tip creşă în toate cartierele oraşului, fiind în diferite faze de pregătire proiecte pentru înfiinţarea unui număr de 430 de noi locuri până în anul 2021. Cu toate acestea, cererea mare de locuri în creșe face ca eforturile de extindere a numărului de locuri, respectiv construirea de noi unități, să nu fie suficiente.

Pentru a oferi soluții la nevoile clujenilor care au copii de vârstă antepreșcolară, luăm în calcul promovarea de politici alternative. O astfel de politică se află în prezent în consultare publică, anume acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor. Acest sprijin financiar va fi acordat în baza unei metodologii care să stabilească în mod clar condițiile de eligibilitate și criteriile sociale în funcție de care acest ajutor se poate obține, pentru a asigura suportul necesar pentru îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea copiilor.

Propunerea supusă consultării include ca persoane eligibile pentru acordarea ajutorului pentru plata bonelor următoarele categorii de persoane, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei:
– părinții/părintele singur al copilului la care acesta locuiește în mod statornic;
– reprezentantul legal al copilului la care acesta locuiește în mod statornic.

Această soluție vine ca o alternativă la metodele convenționale, aplicată pe nevoile comunității și legilor din România, după practici deja existente în alte orașe europene. Proiectul reprezintă o formă de respect pentru cetățenii care aleg să își întemeieze o familie în Cluj-Napoca. După încheierea consultării publice și primirea avizului pe care Primăria Cluj-Napoca l-a solicitat pentru proiect Curții de Conturi, proiectul va putea fi propus Consiliului Local spre aprobare.”

:: Proiectul
:: Referatul
:: Raportul de specialitate
:: Metodologia

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică