BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Anulare act administrativ. Acordare daune materiale
23.08.2019 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în condițiile anulării unui act administrativ, instanța de judecată este obligată să analizeze cererea de plată a despăgubirilor sub aspectul îndeplinirii condiţiilor necesare pentru angajarea răspunderii administrativ-patrimoniale a autorităţii pârâte (existenţa unui act administrativ nelegal, anulat de instanţa de judecată, prejudiciul suferit de reclamant şi legătura de cauzalitate între actul ilegal şi prejudiciul suferit de reclamant). În speță, instanța supremă a decis că urmare a anulării actului administrativ ilegal prin care s-a dispus aplicarea Cabinetului Individual de Pshihologie A a sancţiunii de retragere a certificatului de agreare pentru examinări psihologice în siguranţa transporturilor pe o perioadă de 2 ani, recurentul a fost lipsit de încasările lunare dovedite prin înscrisuri contabile şi necontestate de pârâtă, în cuantum de 7.287 RON de la data introducerii cererii şi în continuare, câte 2.429 RON lunar, până la data încetării suspendării, dispunând acordarea acestor daune materiale. (Decizia nr. 391 din 31 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.