Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Anulare act administrativ. Acordare daune materiale
23.08.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în condițiile anulării unui act administrativ, instanța de judecată este obligată să analizeze cererea de plată a despăgubirilor sub aspectul îndeplinirii condiţiilor necesare pentru angajarea răspunderii administrativ-patrimoniale a autorităţii pârâte (existenţa unui act administrativ nelegal, anulat de instanţa de judecată, prejudiciul suferit de reclamant şi legătura de cauzalitate între actul ilegal şi prejudiciul suferit de reclamant). În speță, instanța supremă a decis că urmare a anulării actului administrativ ilegal prin care s-a dispus aplicarea Cabinetului Individual de Pshihologie A a sancţiunii de retragere a certificatului de agreare pentru examinări psihologice în siguranţa transporturilor pe o perioadă de 2 ani, recurentul a fost lipsit de încasările lunare dovedite prin înscrisuri contabile şi necontestate de pârâtă, în cuantum de 7.287 RON de la data introducerii cererii şi în continuare, câte 2.429 RON lunar, până la data încetării suspendării, dispunând acordarea acestor daune materiale. (Decizia nr. 391 din 31 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti