« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Precizări ref. aplicarea criteriului valoric pentru stabilirea instanţei competente material
23.08.2019 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Alina Gaja

Curtea de Apel București a statuat că determinarea instanţei competente material în cazul cererilor imobiliare se face doar prin raportare la dispoziţiile art. 104 C. pr. civ., nu şi la prevederile art. 31 alin. (2) din O.U.G. nr. 80/2013, întrucât acestea din urmă nu instituie reguli speciale de competenţă, ci cuprind norme de stabilire a cuantumului taxei judiciare de timbru. Nu este permisă aplicarea prin analogie a dispoziţiilor din materia taxelor judiciare de timbru în domeniul stabilirii instanţei competente material în funcţie de criteriul valoric, cu atât mai mult cu cât Codul de procedură civilă prevede reguli exprese. (Decizia nr. 37 din 27 martie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București)

Alina Gaja

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD