BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Pasaje din întâmpinare reproduse amplu în hotărârea atacată
28.08.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care în considerentele deciziei sunt preluate pasaje ample din întâmpinarea depusă de un intimat în apel este aplicabil art. 304 pct. 7 C. proc. civ. 1865, fiind întemeiat acest motiv de recurs cu consecința casării și trimiterii spre rejudecare. În speță, ”comparând considerentele instanţei de apel cu întâmpinarea depusă de intimatul B., Înalta Curte constată că decizia atacată reproduce in extenso pasaje întregi din apărările intimatului. În aceste condiţii, apreciază justificate susţinerile recurentei, potrivit cărora nu se poate reţine cu certitudine că instanţa de apel a efectuat o analiză proprie, efectivă a argumentelor invocate în cuprinsul apelului formulat. Chiar şi în situaţia în care argumentele ce sprijină soluţia instanţei sunt similare, în esenţă, apărărilor deja formulate de una dintre părţi, instanţa nu se poate rezuma la o preluare întocmai a acestora, ci trebuie să ofere o analiză clară şi coerentă a tuturor argumentelor fiecărei părţi de natură a asigura convingerea asupra propriului silogism logic prin care a ajuns la soluţia propunţată, atât în raport cu părţile, cât şi cu instanţa de control judiciar.” (Decizia nr. 3729 din 27 septembrie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate