Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Excepţie de neconstituţionalitate formulată după rămânerea cauzei în pronunţare


3 septembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, SELECTED

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu se încadrează în noţiunea de repunere a cauzei pe rol, conform art. 395 alin. 1 C. proc. pen., formularea de către avocatul ales al inculpaţilor a unei excepţii de neconstituţionalitate a textului de lege pe care procurorul şi-a întemeiat excepţia de inadmisibilitate a căii de atac, după rămânerea cauzei în pronunţare. În speţă, instanţa supremă a constatat că avocatul ales al apelanţilor a avut posibilitatea, cu prilejul dezbaterilor, de a formula concluzii cu privire la excepţia inadmisibilităţii ridicată de parchet, drept pe care l-a şi exercitat, fără, însă, a preciza la acel moment că înţelege, la rândul său, să invoce o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu chestiunea pusă în discuţie. Abia după rămânerea cauzei în pronunţare apărătorul a precizat acest aspect, susţinând că „a fost luat prin surprindere” de concluziile reprezentantului Ministerului Public. (Decizia nr. 7/A din 10 ianuarie 2019, pronunţată de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică