Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Excepţie de neconstituţionalitate formulată după rămânerea cauzei în pronunţare
03.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu se încadrează în noţiunea de repunere a cauzei pe rol, conform art. 395 alin. 1 C. proc. pen., formularea de către avocatul ales al inculpaţilor a unei excepţii de neconstituţionalitate a textului de lege pe care procurorul şi-a întemeiat excepţia de inadmisibilitate a căii de atac, după rămânerea cauzei în pronunţare. În speţă, instanţa supremă a constatat că avocatul ales al apelanţilor a avut posibilitatea, cu prilejul dezbaterilor, de a formula concluzii cu privire la excepţia inadmisibilităţii ridicată de parchet, drept pe care l-a şi exercitat, fără, însă, a preciza la acel moment că înţelege, la rândul său, să invoce o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu chestiunea pusă în discuţie. Abia după rămânerea cauzei în pronunţare apărătorul a precizat acest aspect, susţinând că „a fost luat prin surprindere” de concluziile reprezentantului Ministerului Public. (Decizia nr. 7/A din 10 ianuarie 2019, pronunţată de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti