« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Titus Corlățean a participat la conferința cu tema: Opinia publică și pedeapsa capitală în Belarus
28.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 27 august 2019, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat în Belarus, la Minsk, la conferința cu tema: Opinia publică și pedeapsa capitală în Belarus, potrivit unui comunicat.

Titus Corlățean a luat cuvântul în cadrul sesiunii cu tema: Rolul Consiliului Europei în abolirea pedepsei cu moartea în Europa, în calitatea sa de raportor general al APCE privind abolirea pedepsei capitale.

În expunerea sa, parlamentarul român a menționat că s-a confirmat tendința de scădere a aplicării, la nivel global, a pedepsei capitale. A prezentat totodată poziția Consiliului Europei și a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în ceea ce privește necesitatea abolirii pedepsei capitale, referindu-se între altele la dispozițiile Convenției Europene a Drepturilor Omului referitoare la consacrarea dreptului la viață ca fiind cel mai important drept fundamental al omului și, respectiv la interzicerea torturii și a tratamentelor crude, inumane și degradante, precum și la Protocoalele nr. 6 și nr. 13 la Convenție, care interzic pedeapsa capitală în orice circumstanță (pe timp de pace sau de război).

Senatorul a evidențiat faptul că Adunarea Parlamentară a îndeplinit un rol esențial în această privință, insistând ca procesul de aderare a noi state la Consiliul Europei, în anii de după dispariția Cortinei de Fier, să fie condiționată de angajamentul concret de abolire a pedepsei cu moartea. Referitor la situația din Belarus, raportorul general al APCE a menționat că, din păcate, recurgerea la pedeapsa capitală constituie un impediment important în dezvoltarea cooperării autorităților de la Minsk cu Consiliul Europei. Totodată, a apreciat ca un semnal de deschidere din partea Belarusului înființarea, în parlamentul național, a grupului de lucru privind pedeapsa capitală.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.