Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare
28.08.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 27 august 2019, Klaus Iohannis, Președintele României, i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Filippos Kritiotis, ambasador agreat al Republicii Cipru, Hassan Abouyoub, ambasador agreat al Regatului Maroc, Abdullah Zawawi bin Tahir, ambasador agreat al Malaysiei și Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasador agreat al Republicii Estonia, potrivit unui comunicat.

În cadrul discuției cu Filippos Kritiotis, ambasadorul Republicii Cipru, Președintele României exprimat deschiderea deplină a țării noastre pentru aprofundarea și extinderea relațiilor bilaterale tradițional foarte bune. Ambasadorul Filippos Kritiotis a exprimat apreciere pentru poziția principială a României în dosarul cipriot. Cei doi interlocutori au căzut de acord că trebuie depuse eforturi suplimentare în domeniul economic, inclusiv al schimburilor comerciale dintre cele două țări. Totodată, au fost evocate ca domenii de colaborare de interes reciproc turismul, educația, agricultura, energia, precum și cooperarea la nivelul instituțiilor care gestionează relația cu diaspora din cele două țări.

Cu prilejul întrevederii cu Hassan Abouyoub, ambasadorul Regatului Maroc, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat Marocul ca fiind un prieten tradițional al României, exprimându-și convingerea că, prin eforturi comune, relația bilaterală va continua să fie consolidată. În cadrul discuției, a fost discutată și relația Marocului cu Uniunea Europeană, ambasadorul Abouyoub apreciind modul în care România a abordat Vecinătatea Sudică pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene, în particular relația UE-Maroc.

În cadrul primirii Abdullah Zawawi bin Tahir, ambasadorul Malaysiei, Președintele României a transmis interesul părții române de a imprima o nouă dinamică dialogului politic și schimburilor economice dintre cele două țări. În context, au fost reliefate oportunități de afaceri și investiții în domenii precum comerț, turism, IT. De asemenea, a fost abordată situația cetățenilor români condamnați în Malaysia pentru trafic de droguri.

Cu prilejul întrevederii cu Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Republicii Estonia, Președintele Klaus Iohannis a evocat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale și excelenta cooperare în cadrul formatelor regionale, precum B9 și Inițiativa celor Trei Mări, în cazul celei de-a doua inițiative Estonia fiind gazda următorului Summit, din 2020. Președintele României a asigurat că țara noastră are întreaga deschidere pentru a împărtăși Estoniei din experiența sa în găzduirea, la București, a Summitului de succes din 2018. Președintele Klaus Iohannis și ambasadorul Kressel Vinciguerra au evidențiat, totodată, buna cooperare în domeniul securității, afacerilor europene și Vecinătății Estice, unde cele două state au poziții convergente. Ambasadorul Republicii Estonia a exprimat interesul pentru intensificarea cooperării în domeniile cultural și economic.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti