Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de debitori privind obligațiile fiscale datorate bugetului local
29.08.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 704 din data de 27 august 2019, a fost publicată Procedura de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de debitori privind obligațiile fiscale datorate bugetului local, din 14.08.2019.

Procedura emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de aplicabilitate pentru următoarele situații:
a) plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local s-a efectuat în alt cont bugetar decât cel corespunzător ori utilizând un cod de identificare fiscală eronat;
b) în contul bugetar au fost achitate și alte obligații fiscale datorate bugetului local decât cele prevăzute a se achita în contul respectiv;
c) plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local s-a efectuat într-un cont bugetar corespunzător unui alt buget decât cel al cărui venit este obligația fiscală plătită.

Conform Procedurii, îndreptarea erorilor din documentele de plată se face pe baza unei cereri de îndreptare a erorilor. Cererea urmează să conțină descrierea erorii, iar organul fiscal local competent urmează să verifice cele expuse în cerere cât și îndeplinirea următoarelor condiții:
a) condiția de creditare a contului bugetar și de debitare a contului plătitorului;
b) condiția privind administrarea obligațiilor fiscale de același organ fiscal local;
c) plata să nu fi stins creanțele datorate bugetului în care s-a încasat suma plătită eronat.
Decizia privind admiterea sau respingerii cererii se comunică debitorului în termen de maximum 45 de zile de la data înregistrării cererii.

Decizia poate fi contestată în termen de 45 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, în conformitate cu prevederile art. 268-270 din Codul de procedură fiscală.

Anexele cuprind modelul cererii și a deciziei.

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO