Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală, aferente perioadei 2014-2017
30.08.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 708 din data de 28 august 2019, a fost publicat Ordinul nr. 2806/2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală, potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ordonanța de urgență nr. 31/2019 a fost adoptată ca urmare a unui volumul imens de decizii de impunere emise pentru stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, aferente perioadei 2014-2017, care nu au fost comunicate contribuabililor până la data de 15 martie 2019, cu consecința punerii contribuabililor în imposibilitatea de a beneficia de acordarea bonificației prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, prin plata contribuției până la 31 martie 2019, independent de voința acestora, în cazul a aproximativ 990.000 de contribuabili potențiali beneficiari ai bonificațiilor.

Pentru mai multe detalii privind OUG nre. 31/2019 a se vedea: Noi reglementări privind unele măsuri fiscal-bugetare în ce privește contribuțiile de asigurări sociale de sănătate.

Procedura adoptată de Ministerul Finanțelor Publice are ca scop reglementarea derulării procedurii de acordarea bonificației la nivelul organelor fiscale competente. Aceasta este aplicabilă persoanelor fizice pentru care organele fiscale competente au emis și au comunicat decizii de impunere anuală aferente perioadei 2014-2017.

Bonificația se acordă cu condiția ca diferența dintre sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală și valoarea bonificației să fie achitată integral, în termen de 60 de zile, modalitatea de calculare este reglementată la art. 1 alin. 5 din Ordin.

Articolul 2 din Ordin enumeră lista de documente care urmează a fi prezentate la organul fiscal competent, pentru a putea beneficia de aceste bonificații, precum și faptul că organele fiscale competente urmează să analizeze situația fiscală, precum și solicitările depuse de persoanele fizice și  să înștiințeze persoanele cu privire la acordarea sau, după caz, neacordarea bonificației.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti