BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Revizuire. Caracter de noutate al unui înscris dispărut din dosarul primei instanțe
02.09.2019 | Alina GAJA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Alina Gaja

Curtea de Apel București a statuat că un act nu poate fi considerat un înscris „nou” de vreme ce a existat, în materialitatea sa, în dosarul Tribunalului București, prima instanță făcând vorbire despre acesta în motivarea sentinței ce a fost ulterior reformată prin decizia Curții de Apel București. Împrejurarea dispariției sale din dosarul primei instanțe, în condiții încă neelucidate, nu conferă caracter de „noutate” aceluiași înscris depus în dosarul având ca obiect cerere de revizuire, ci caracterul de noutate definește acel înscris care nu a existat deloc, în materialitatea sa, în dosarele (fond și/sau apel) cauzei, dar care a continuat să subziste în afara acestora, indiferent de identitatea persoanei în custodia căreia s-a aflat. (Decizia nr. 2736 din 21 mai 2019, pronunțată de Curtea de Apel București)

Alina Gaja

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate