Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției. A fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Corecțional” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021
03.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 30 august 2019, Ministerul Justiției a semnat contractul de finanțare a proiectului „Corecțional”, în valoare totală eligibilă de 31.000.000 euro, prin programul „Justiție” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, potrivit unui comunicat.

Obiectivul proiectului: consolidarea capacității sistemului corecțional din România (penitenciar și de probațiune) de a contribui la reintegrarea socială a persoanelor condamnate, prin facilitarea tranziției acestora din penitenciar în sistemul de probațiune și, în final, în comunitate, printr-o strânsă cooperare cu autoritățile locale.

Durata: 56 de luni.

Participanții la proiect: Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu alte instituții din România (Direcția Națională de Probațiune, Penitenciarul Baia Mare, Penitenciarul Târgu Mureș, Penitenciarul Botoșani, Penitenciarul Vaslui, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna) și din Norvegia (Academia Serviciilor Corecționale Norvegiene, Penitenciarul Halden, Penitenciarul Stavanger, Serviciul de Probațiune Rogaland, Serviciul de Probațiune Østfold).

Ana Birchall: „Vor fi realizate investiții semnificative pentru îmbunătățirea infrastructurii penitenciare, prin crearea de 1.160 de noi spații de detenție în regim deschis și semi-deschis, la 4 penitenciare (Baia Mare, Botoșani, Târgu Mureș și Vaslui), în vederea asigurării unor condiții adecvate de detenție, conforme cu standardele europene, care să permită și derularea de activități specifice educative și psiho-sociale de reintegrare a deținuților și a persoanelor aflate în supravegherea serviciilor de probațiune. În plus, va fi îmbunătățită infrastructura educațională disponibilă la nivelul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, în scopul asigurării bazei materiale necesare pregătirii profesionale a personalului actual sau viitor din sistemul penitenciar. Măsurile propuse sunt în concordanță cu prevederile cuprinse în Memorandumul adoptat de Guvernul României la 17 ianuarie 2018.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti