Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Franța. Instanța respinge plângerea cu referire la cântecele matinale ale unui cocoș
06.09.2019 | JURIDICE.ro

Joi, 5 septembrie 2019, un tribunal din Rochefort a resping plângerea unui cuplu deranjat de cântecele unui cocoș în timpul primelor ore ale dimineții, și i-a impus să plătească proprietarului cocoșului 1000 de euro, potrivit theguardian.com.

Reclamanții au solicitat îndepărtarea cocoșului pe nume Maurice sau evitarea în alt mod a poluării fonice. Cazul a trezit un interes sporit în societatea franceză, făcându-și apariția campania „I am Maurice”.

O petiție în sprijinul cocoșului Maurice a strâns rapid sute de mii de semnături, iar mai mulți primari de localități rurale au vorbit în repetate rânduri despre necesitatea păstrării tradițiilor franceze.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Franța. Instanța respinge plângerea cu referire la cântecele matinale ale unui cocoș”

  1. Este un precedent prost deoarece prezenţa unui cocoş sau orice animal zgomotos este un exemplu clasic de vecinătate care reduce valoarea proprietăţii.
    O fi cocoşul simbolul Franţei dar poluarea acustică duce la încălcarea dreptului la liniştită posesie şi tulburarea liniştii vecinului.
    Boul este simbolul ambelor Moldove, de exemplu, dar asta nu înseamnă că trebuie să permitem tuturor boilor să ragă nestingheriţi şi să tulbure liniştea proprietarilor.
    Sau poate vor face o campanie cu sloganul „Eu sunt bou” iar judecătorul în loc să astupe gura boului, îi dă o amendă amărâtului de vecin terorizat de răgetele vitei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.