Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ana Birchall: Accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație
09.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 septembrie 2019, Ana Birchall, Ministrul Justiției, a participat la festivitățile de deschidere a anului școlar la Școala Gimnazială Nr. 3 din satul Popeni și Școala Gimnazială Nr. 1 „Ion Murgeanu”, comuna Zorleni, județul Vaslui, potrivit unui comunicat.

Ana Birchall: „Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție în prezent și, mai ales, în viitorul nostru.

Să vă iubiți și să vă ascultați părinții și bunicii care au trecut la rândul lor prin greutăți și sacrificii pentru a vă susține, pentru a va îndruma pașii pe acest drum minunat pe care îl începeți astăzi. Să vă iubiți, respectați și prețuiți dascălii, cei ce vă însoțesc de la primii pași pe frumosul și neașteptatul drum al cunoașterii. Ei reprezintă făcliile ce împrumută părticele din lumina lor fiecărei generații în parte.

Sunt sigură că, la fel ca mine, nici dumneavoastră nu veți uita nicicând prima zi de școală, mândria de a fi în sfârșit elev, curiozitatea și nerăbdarea de a afla lucruri noi și întâlnirea cu dascălul care alină teama unui nou început și aprinde dorința pentru învățătură.

stăzi, în aceste momente frumoase de bucurie, îmi permit să vă spun ce m-a sfătuit, într-un moment asemănător, bunica mea, Cătălina: «Ce ai în cap și în suflet nu poate să îți ia nimeni niciodată, iar educația este cea mai buna zestre pe care o poți avea vreodată!» De aceea, consider că educația este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noștri, iar cu fiecare an școlar, cei mici mai adaugă o cărămidă la temelia devenirii lor in adulții de mâine. Vă asigur că suntem mândri de reușitele voastre și ne străduim să vă facem drumul cât mai ușor. Sunt convinsă că rezultatele voastre la învățătură vor încununa perseverența, munca și ambiția de care dați dovadă.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti