Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Letonia. Comerciant online, amendat cu 7000 de euro pentru încălcarea GDPR
10.09.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 26 august 2019, directorul Inspectoratului de Stat privind Protecția Datelor din Letonia a a aplicat o penalitate financiară de 7000 de euro unui comerciant online, pentru nerespectarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), potrivit unui comunicat.

Sancțiunea a fost aplicată pentru neîndeplinirea obligației de ștergere a datelor la solicitare și lipsa de cooperare cu autoritatea de supraveghere.

Cercetând cazul, Inspectoratul a stabilit că, în 2018, solicitantul a cerut vânzătorului în mod repetat ștergerea tuturor datelor sale personale, inclusiv numărul de telefon. Comerciantul nu a respectat solicitarea persoanei vizate de a șterge datele și a continuat procesarea datelor cu caracter personal,

La stabilirea cuantumului amenzii, directorul Inspectoratului de Stat privind Protecția Datelor a luat în considerare natura, gravitatea și durata încălcării, gradul de cooperare cu autoritatea de supraveghere, numărul persoanelor vizate afectate și cifra de afaceri anuală totală a exercițiului financiar precedent.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.