Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Letonia. Comerciant online, amendat cu 7000 de euro pentru încălcarea GDPR
10.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 26 august 2019, directorul Inspectoratului de Stat privind Protecția Datelor din Letonia a a aplicat o penalitate financiară de 7000 de euro unui comerciant online, pentru nerespectarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), potrivit unui comunicat.

Sancțiunea a fost aplicată pentru neîndeplinirea obligației de ștergere a datelor la solicitare și lipsa de cooperare cu autoritatea de supraveghere.

Cercetând cazul, Inspectoratul a stabilit că, în 2018, solicitantul a cerut vânzătorului în mod repetat ștergerea tuturor datelor sale personale, inclusiv numărul de telefon. Comerciantul nu a respectat solicitarea persoanei vizate de a șterge datele și a continuat procesarea datelor cu caracter personal,

La stabilirea cuantumului amenzii, directorul Inspectoratului de Stat privind Protecția Datelor a luat în considerare natura, gravitatea și durata încălcării, gradul de cooperare cu autoritatea de supraveghere, numărul persoanelor vizate afectate și cifra de afaceri anuală totală a exercițiului financiar precedent.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.