Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Respingere cerere de reducere a onorariului de avocat
13.09.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că ”recurgerea la puterile conferite judecătorilor prin norma art. 274 alin. (3) din C. proc. civ. (mărirea sau micșorarea onorariilor avocaților) este una excepţională şi aflată, în primul rând, în puterea de apreciere a instanţei ce judecă etapa procesuală pentru care s-au cerut şi s-au acordat cheltuielile de judecată, ca cea mai în măsură să evalueze munca şi eforturile depuse de avocat (în faţa sa se poartă dezbaterile)”. În speță, recurentul a solicitat reducerea onorariului de avocat (7140 RON) pe motiv că este nejustificat de mare în raport cu munca depusă, cu actele procedurale îndeplinite, cu durata procesului, cu complexitatea, dificultatea sau noutatea dosarului. Soluția instanței supreme a fost de respingere, cu argumentul că ”nu se poate reține că munca depusă de avocat pentru a susţine caracterul inadmisibil al cererii de revizuire fundamentată pe trei înscrisuri noi (despre care instanţa de apel a reţinut că se regăseau în dosarul de fond) ar fi cumva inferioară aceleia depusă de însuşi revizuent în a convinge asupra caracterului justificat şi întemeiat al cererii sale.(Decizia nr. 3823 din 7 noiembrie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate