Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificări privind funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență
12.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 725 din 3 septembrie 2019 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice.

Au fost făcute unele modificări cu referire la:
Transmiterea mesajelor tehnice standardizate. Mesajele tehnice standardizate scurte ce conțin informația de localizare obținută pe baza echipamentului terminal se vor transmite fără intervenția apelantului, către numărul unic 114.

Datele cu caracter personal. Astfel, datele cu caracter personal vor fi stocate de către administratorul SNUAU pentru o perioadă de 5 ani. La împlinirea termenului, datele cu caracter personal vor fi șterse sau, după caz, distruse.

Sancțiuni. Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

De asemenea, s-au introdus modificări cu privire semnificația termenilor și expresiilor din OUG privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și OUG privind comunicațiile electronice.

Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că întreprinderile de telecomunicaţii trebuie să transmită gratuit informaţiile care permit localizarea apelantului autorităţii care tratează apelurile de urgenţă la „112”, chiar dacă telefonul mobil nu este echipat cu o cartelă SIM.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.