Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Justiției participă la întâlnirea cu directorii de penitenciare
12.09.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În perioada 10-12 septembrie 2019, Ana Birchall, Ministrul Justiției, participă la întâlnirea directorilor de penitenciare din România, care are loc la Sibiu, potrivit unui comunicat.

La întâlnire se discută principalele teme de interes referitoare la sistemul penitenciar, precum și soluțiile identificate pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Ana Birchall: „Vreau să vă asigur că aveți în Ministerul Justiției un adevărat partener și beneficiați de întregul suport instituțional, pentru a duce la îndeplinire misiunea de reprezentanți ai autorității de stat, pentru a fi un sprijin în schimbarea în bine a instituțiilor, care să ofere mai multă siguranță cetățenilor și, nu în ultimul rând, care să beneficieze de un mai mare grad de încredere din partea societății. Vă solicit să vă asigurați că, oricând și oriunde, sub managementul dvs., va domni legea. Aceasta este prioritatea zero a noastră, a tuturor, și, în calitatea mea de ministru al justiției, doresc să subliniez că nu admit nicio abdicare de la rigoarea legii, de la standardele și principiile care definesc statul de drept.

Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost o  prioritate asumată de ministrul justiției și un rezultat al eforturilor comune depuse de administrația penitenciară, sindicate, Guvern și Parlament. Este un instrument puternic pentru cariera profesională, este o lege care conferă identitate profesională polițiștilor de penitenciare. Totodată, au fost înlăturate o serie de lacune de reglementare sau interpretări contradictorii referitoare la selecția personalului, cariera profesională sau drepturile angajaților din sistemul penitenciar și a fost armonizat conținutul prevederilor cu unele Decizii ale Curții Constituționale.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate