Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministrul Justiției participă la întâlnirea cu directorii de penitenciare
12.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 10-12 septembrie 2019, Ana Birchall, Ministrul Justiției, participă la întâlnirea directorilor de penitenciare din România, care are loc la Sibiu, potrivit unui comunicat.

La întâlnire se discută principalele teme de interes referitoare la sistemul penitenciar, precum și soluțiile identificate pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Ana Birchall: „Vreau să vă asigur că aveți în Ministerul Justiției un adevărat partener și beneficiați de întregul suport instituțional, pentru a duce la îndeplinire misiunea de reprezentanți ai autorității de stat, pentru a fi un sprijin în schimbarea în bine a instituțiilor, care să ofere mai multă siguranță cetățenilor și, nu în ultimul rând, care să beneficieze de un mai mare grad de încredere din partea societății. Vă solicit să vă asigurați că, oricând și oriunde, sub managementul dvs., va domni legea. Aceasta este prioritatea zero a noastră, a tuturor, și, în calitatea mea de ministru al justiției, doresc să subliniez că nu admit nicio abdicare de la rigoarea legii, de la standardele și principiile care definesc statul de drept.

Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare a fost o  prioritate asumată de ministrul justiției și un rezultat al eforturilor comune depuse de administrația penitenciară, sindicate, Guvern și Parlament. Este un instrument puternic pentru cariera profesională, este o lege care conferă identitate profesională polițiștilor de penitenciare. Totodată, au fost înlăturate o serie de lacune de reglementare sau interpretări contradictorii referitoare la selecția personalului, cariera profesională sau drepturile angajaților din sistemul penitenciar și a fost armonizat conținutul prevederilor cu unele Decizii ale Curții Constituționale.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti