BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Obligația pentru instanță în cazul solicitării ”cu cheltuieli de judecată”
16.09.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că solicitarea generală, în faza apelului, de acordare a cheltuielilor de judecată, făcută de o parte, presupune ca instanța de judecată să aibă în vedere orice fel de cheltuieli dovedite ca efectuate, neexistând nicio justificare ca aceasta să-şi rezume soluţia în privinţa cheltuielilor cu onorariul avocatului. În speță, instanța supremă a constatat că în ceea ce privește cheltuielile cu expertizele administrate, instanţa de apel nu a dispus în niciun fel, iar considerentele hotărârii nu fac referire la acestea, soluția fiind de obligare a apelantului-pârât şi la plata sumei de 2.100 RON, reprezentând onorariu de expertiză, către apelanţii-reclamanţi. (Decizia nr. 3819 din 7 noiembrie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ÎCCJ. Obligația pentru instanță în cazul solicitării ”cu cheltuieli de judecată”

  1. Incredibil că trebuie să intervină ÎCCJ pentru astfel de erori!

    Nu ar trebui să se facă vreo modificare legislativă ca aceste aspecte să fie repuse pe masa instanței din apel ce a uitat să verifice tot dosarul? E ilogic să grevezi cu așa ceva ÎCCJ. Bine că se poate foarte logic (sunt ironică) să ceri pe rolul instanței ce a dat hotărârea definitivă să facă tot ea o revizuire (adică colegilor lu’ completu ce a dat hotărârea ce acu’ se cere a fi revizuită- pentru mirarea generată în fața lu CJUE când au auzit de așa procedură de revizuire din România, a se vedea aici, în etapa întrebărilor adresate de AG Bobek), dar nu poți să ceri acesteia să verifice mai bine cheltuielile de judecată datorate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate