Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Pompierilor din România
13.09.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

Ziua Pompierilor din România este marcată, anual, la data de 13 septembrie 2019.

Sediul Materiei: Ziua de 13 Septembrie a fost legal stabilită ca fiind Ziua Pompierilor din România prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin Hotărârea Guvernului nr. 1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La data de 13 septembrie 2019, pompierii din România comemorează 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, care a rămas în istoria neamului ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei de la 1848.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat următorul comunicat: „Ziua de 13 septembrie este simbolul eroismului pompierilor români, calitate esențială a celor care fac parte din acest corp profesional și pe care o dovedesc atât în misiunile la care participă, cât și în viața de zi cu zi.

Recent a fost prezentat în spațiul public un pompier care în timp ce se afla în concediu a salvat două vieți. Asemenea oameni sunt un reper moral și profesional pentru fiecare dintre noi, constituind un motiv în plus să ne simțim mândri că suntem parte a aceluiași minister.

Fiecare pompier, salvator, paramedic dă dovadă permanent de devotament, implicare și curaj, punând zilnic, propria siguranță în slujba semenilor. De aceea, atunci când vorbim despre acești oameni nu spunem că au o meserie, ci o vocație!

Trebuie să remarcăm cu toții inclusiv progresele instituționale pe care Inspectoratul Pentru Situații de Urgență le-a făcut din perspectiva dotării materiale, a reglementărilor legislative sau a pregătirii personalului, demersuri pe care conducerea ministerului le va susține în continuare.

Profesionalismul și seriozitatea cu care toți angajații IGSU își fac datoria au constituit premisele încrederii cetățenilor de care această Armă se bucură în mod constant. Această încredere este consolidată prin fiecare misiune și prin fiecare viață salvată.

La ceas aniversar vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră în scopul asigurării siguranței românilor și vă dorim succes în misiunile viitoare.

La mulți ani!”

Viorica Dăncilă, premierul României, a trasmis următorul mesaj: „Stimați pompieri militari,
Dragi salvatori,

13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciați și îndrăgiți angajați ai sistemului public: pompierii.

Lumea, în general, dar și România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situații de urgență, iar dumneavoastră sunteți mereu în mijlocul acțiunii, ca salvatori.

În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință.

V-ați luat angajamentul pentru un prezent stabil și un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalți la adăpost, în vremuri tulburi și în situații neprevăzute.

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați.

Guvernul României este alături de dumneavoastră. Alocăm resursele financiare necesare unei bune funcționări a instituției și facem eforturi pentru asigurarea condițiilor cât mai bune de pregătire, dotare și echipare.

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică.”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.