Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

SUA. Curtea Supremă a decis că măsurile de limitare a migrației sunt legale
13.09.2019 | JURIDICE.ro

Miercuri, 11 septembrie 2019, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis să permită administrației Trump să aplice restricții la nivel național care să împiedice majoritatea imigranților din America Centrală să caute azil în SUA, potrivit theguardian.com.

Administrația a anunțat în iulie o nouă politică care ar refuza azilul tuturor celor care trec printr-o altă țară în drum spre SUA fără a căuta mai întâi protecție acolo, afectând astfel aproape toți migranții care ajung la granița SUA-Mexic.

Majoritatea oamenilor care trec frontiera de sud sunt americanii din zona centrală care fug de violență și sărăcie. Aceștia au devenit în mare parte neeligibili în conformitate cu noua regulă, la fel ca și solicitanții de azil din Africa, Asia și America de Sud care ajung în mod normal la granița de sud.

Grupurile care au cotestat această politica în instanță spun că încalcă Actul privind refugiul al SUA și Convenția ONU privind refugiații care garantează dreptul de a solicita azil celor care fug de persecuție.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.