Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

În luarea măsurilor asigurătorii asupra persoanelor juridice trebuie exercitată o prudență suplimentară
16.09.2019 | Alexandru IORGULESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Iorgulescu

Alexandru Iorgulescu

Interpretarea prevederilor art. 493 alin. 1 lit. a) C. proc. pen. ar trebuie să se facă într-o maniera cât mai restrictivă în sensul în care instanța penală nu ar putea să dispună interdicţia iniţierii ori, după caz, suspendarea deschiderii procedurii insolvenței, după cum aceasta nu ar putea nici să dispună interdicția inițierii ori după caz suspendarea procedurilor judiciare de disolvare ori lichidare a personaei juridice prin procedura insolvenței.

În luarea măsurilor asigurătorii asupra persoanelor juridice indiferent că aceasta are calitate de inculpat ori persoană responsabilă civilmente, trebuie exercitată o prudența suplimentară dată de natura intereselor ce pot fi lezate, de multe ori măsurile fiind de natură a produce prejudicii grave și palpabile stakeholderilor, ce excedează beneficiilor eventuale pe care le-ar putea obține persoana vătămată. În același timp, trebuie avut în vedere și faptul că de regulă cu cât valorificarea unui bun se prelungește mai mult în timp cu atât mai mici vor fi sumele recuperate din valorificarea acestuia.

Av. Alexandru Iorgulescu
Managing Associate ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii „Penalul ține în loc insolvența?ediția 290, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.