TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

În luarea măsurilor asigurătorii asupra persoanelor juridice trebuie exercitată o prudență suplimentară
16.09.2019 | Alexandru IORGULESCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Alexandru Iorgulescu

Alexandru Iorgulescu

Interpretarea prevederilor art. 493 alin. 1 lit. a) C. proc. pen. ar trebuie să se facă într-o maniera cât mai restrictivă în sensul în care instanța penală nu ar putea să dispună interdicţia iniţierii ori, după caz, suspendarea deschiderii procedurii insolvenței, după cum aceasta nu ar putea nici să dispună interdicția inițierii ori după caz suspendarea procedurilor judiciare de disolvare ori lichidare a personaei juridice prin procedura insolvenței.

În luarea măsurilor asigurătorii asupra persoanelor juridice indiferent că aceasta are calitate de inculpat ori persoană responsabilă civilmente, trebuie exercitată o prudența suplimentară dată de natura intereselor ce pot fi lezate, de multe ori măsurile fiind de natură a produce prejudicii grave și palpabile stakeholderilor, ce excedează beneficiilor eventuale pe care le-ar putea obține persoana vătămată. În același timp, trebuie avut în vedere și faptul că de regulă cu cât valorificarea unui bun se prelungește mai mult în timp cu atât mai mici vor fi sumele recuperate din valorificarea acestuia.

Av. Alexandru Iorgulescu
Managing Associate ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii „Penalul ține în loc insolvența?ediția 290, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate