Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Evoluţia mişcării de stânga în SUA şi Donald Trump (8). Alegerile 2018, socializarea Camerei Congresului, Administraţia Trump şi mass-media
17.09.2019 | Simona M. VRĂBIESCU KLECKNER

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

« 7. Aspecte juridice ale abuzului de putere din DOJ şi FBI

Pierderea controlului republican asupra Camerei Deputaţilor

În cele ce urmează voi prezenta cele trei motive care au cauzat după alegerile pentru Congres din 2018 pierderea controlului republican asupra Camerei Congresului şi, totodată, socializarea acesteia, dar şi contribuţia stângii şi a lui George Soros pentru multiplele caravane de imigranţi venite pentru copleşirea agenţilor vamali şi a bugetului federal, pentru întreţinerea lor cât şi pentru formarea unei baze de puteri a maselor în vederea schimbării ordinii sociale.

Câţiva membri noi marxişti-progresişti din Partidul Democrat din Cameră au produs agitaţie anti-Trump şi au propus legi contrare Constituţiei, impunând gândirea lor socialistă, cosmopolitană şi globalistă-fără hotare.

În Administraţia Trump, schimbarea importantă a fost numirea lui William Barr Ministru al Justiţiei şi Procuror General, în speranţa începerii investigării celor vinovaţi de abuz de putere, după predarea Raportului Mueller.

Adaug o analiză istorică a mass-mediei de Mark Levin, autor foarte cunoscut, care scoate în evidenţă faptul că ”atunci când mass-media preia funcţia de propagandă ca o unealtă în favoarea unui singur partid sau ideologie ea nu numai că îşi distruge propria menire, dar ameninţă existenţa şi libertatea Republicii Americane”.

La 6 noiembrie 2018 au avut loc primele alegeri parţiale din Congres după preluarea Preşedinţiei de către Donald Trump. Din experienţa ultimilor câţiva zeci de ani, s-a constatat că oricare preşedinte pierde majoritatea Congresului la primele alegeri parlamentare parţiale. De exemplu, în 1994 sub Clinton, 54 de locuri democrate au trecut la republicani, pierzându-se majoritatea în Camera Deputaţilor (Reprezentanţilor); sau în 2010 sub Obama, 63 de parlamentari democraţi au pierdut în favoarea republicanilor, ceea ce a făcut din nou ca democraţii să piardă majoritatea în Camera Deputaţilor.

Datorită intensei campanii a lui Donald Trump, din 2018, Senatul a rămas controlat de republicani, dar în Camera Congresului 32 de locuri republicane au fost preluate de democraţi.

Trei motive au contribuit la pierderea controlului republican în Camera Deputaţilor, şi anume:

1) Retragerea a 43 de deputaţi republicani din Cameră, unii preferând pensionarea, ştiind că Trump va reforma sistemul de pensionare, tăind multe avantaje. Iar alţii, terminându-li-se şefia în anumite comitete, au preferat demisia decât rămânerea ca simpli deputaţi. Astfel s-au creat multe locuri vacante, tocmai când atmosfera politică a stângii contra lui Trump devenise foarte intensă.

Dar, spre deosebire de unitatea de acţiune a stângii, care întotdeauna primează, aceasta nu s-a reflectat şi la republicani din cauză că multora nu le convenea agenda Trump privind tăierea multor avantaje guvernamentale.

Totodată, aceşti republicani porecliţi RINO, Republicans in name only, au fost cei vinovaţi că au pierdut doi ani, 2017-2018, când aveau majoritate în ambele Camere ale Congresului şi puteau vota multe proiecte de legi preconizate de agenda lui Trump.

De exemplu, nici Mitch McConell, preşedintele Senatului, nici Paul Ryan, preşedintele Camerei nu au susţinut planul mult mai eficient de reformă a asistenţei medicale pentru înlocuirea legii dezastruoase a sănătăţii, supranumită Obamacare.

De asemenea, nu s-a întreprins nimic în vederea acordării de fonduri necesare clădirii zidului la hotarul sudic cu Mexicul. Noroc că Trump a reuşit înlocuirea a două posturi vacante ivite la Curtea Supremă cu doi judecători conservatori, propuşi de el şi confirmaţi de Senat, care vor contracara hotărâri judecătoreşti stângiste sau legi contrare valorilor americane.

În plus, Senatul, având majoritate republicană, ar putea confirma noi numiri ale Preşedintelui sau contracara legi nedorite.

Regretabil, Partidul Republican a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, fapt producător de multe disensiuni, neajunsuri şi stagnări viitoare.

2) Contribuţii de milioane de dolari de la bilionarii cu vederi de stânga în vederea alegerii democraţilor şi înlesnirii unei imigraţii masive.

3) Votul mărit al masei imigranţilor legali sau ilegali, dependenţi de ajutoarele sociale promise de democraţi, amintind ideile lui Saul Alinski şi Francis Fox Piven, care doreau:
”formarea unei baze de putere a maselor în vederea schimbării ordinii sociale”;
”mărirea numărului de imigranţi în vederea transformării treptate a Americii de la capitalism spre socialism”;
”facilizarea alegerilor a noi membri cu vederi de stânga în Partidul Democrat”.

Ca urmare, în timpul alegerilor din 6 noiembrie 2018, a fost organizată venirea a mai multor caravane de mii de imigranţi din America Centrală în scopul de a lua cu asalt hotarul sudic cu Mexicul spre a copleşi autorităţile vamale şi gărzile care păzesc graniţa, pentru a intra ilegal în America. S-a zvonit că sunt mai multe grupuri liberale care subvenţionează aceste caravane, printre care Open Society Foundation a lui George Soros – primejdia imigraţiei nelimitate fiind susţinută financiar de organizaţii şi fundaţii de stânga.

Eu am fost imigrantă în 1965, dar am aşteptat în Italia viza de intrare în America timp de cinci luni şi apoi fiind în SUA au trecut alţi cinci ani până am obţinut cetăţenia americană.

Dar, în 2003, sub Preşedintele G.W. Bush, imigrarea ilegală a luat proporţii fără precedent când platforma democrată din Congres a cerut amnistia ilegalilor.

Apoi, sub Obama, în baza ideilor sale pro-socialiste şi anti-capitaliste, el a favorizat chiar acordarea de vize pentru membrii familiilor ilegalilor.

Iar, odată cu campania din 2016, Hillary Clinton, continuând influenţa ideilor lui Alinsky, milita chiar contra controalelor la graniţă şi mai cerea ca cei 11 milioane de ilegali aflaţi in America la acea vreme să fie integraţi complet în societatea americană.

În plus, Paul Ryan, Preşedintele Camerei din timpul lui Trump până în 2018, nu fusese de ajutor, fiind de acord cu ideile democraţilor. 

Socializarea Congresului

Infiltrarea socialiştilor în Congres se datorează nu numai pierderii majorităţii republicanilor în Camera Reprezentanţilor, dar mai ales pătrunderii în Partidul Democrat a unor tineri membri cu idei marxist-socialiste, lipsiţi de experienţă şi eficienţă capitalistă ca: Alexandria Ocasio-Cortez, Kamala Harris, Amy Klobuchar, IIhan Omar, Rashida Tlaib ş.a.

Aceasta îmi aminteşte de previziunea din 1960 a lui Nikita Hruşciov care a spus: ”nimeni nu se aşteaptă ca America să treacă brusc de la capitalism la comunism. Dar noi putem asista americanii chiar prin aleşii lor oficiali cu doze mici de politică socialistă până când deodată se trezesc că au o politică comunistă.”

Această situaţie a fost posibilă în bună parte datorită schimbării demografice a populaţiei în urma imigrărilor masive care au dus la voturi date chiar de cei veniţi ilegal în favoarea Partidului Democrat, alegând personalităţi ca cele arătate mai sus, fapt de neconceput cu ani în urmă, sau alte personalităţi, ca de exemplu Erik Holder, fostul Ministru de Justiţie al Preşedintelui Obama care acum activează în Partidul Democrat în vederea câştigării alegerilor din 2020.

Nancy Pelosi, Preşedinta Camerei, după aceste alegeri a cerut un proiect de lege care să admită ca toţi ilegalii să aibă drept la vot, evident pentru promovarea Partidului Democrat la putere, conform prezicerilor lui Alinsky, Piven Fox şi efectuate de Obama.

Nu este de mirare că Donald Trump, care susţine construcţia unui zid pentru apărarea populaţiei de terorişti şi de infiltrarea drogurilor, este contrazis de democraţi. Dar, de la bun început, noua Cameră a Congresului a declarat război deschis lui Trump, nealocând fondul pentru ridicarea zidului sudic cu Mexic, şi aşa destul de redus, cerut de Preşedinte. Ca urmare, el s-a asigurat cu fonduri de la alte agenţii federale, dar care au fost imediat atacate de democraţi în curţile de justiţie. Atât zidul, cât şi starea de urgenţă impusă de Trump pentru împiedicarea fluxului de imigranţi ilegali au rămas multă vreme puncte de discordie.

Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără femeie din istoria Congresului, a declarat că este socialistă, propunând programul economic New Green Deal. De fapt, el este un vis socialist care ar impune un impozit de 70% celor bogaţi pentru a subvenţiona programe sociale de o generozitate nerealistă, cu asigurări medicale universale sau milioane de joburi garantate cu salarii mărite, fără a explica de unde vor veni fondurile necesare. Dar, ceea ce m-a şocat şi mai mult a fost faptul că, iniţial, 95 dintre deputaţii democraţi s-au grăbit să sprijine această iniţiativă utopică. Din nou de necrezut!

Când a avut loc, la 5 februarie 2019, discursul Preşedintelui despre Starea Naţiunii, el a răspuns lui Ocasio-Cortez, spunând: „America nu va fi niciodată o ţară socialistă. Ea a fost întemeiată pe libertate şi independenţă şi nu pe impuneri guvernamentale, dominaţie şi control. Noi suntem născuţi liberi. Preşedintele a făcut această declaraţie ştiind că majoritatea cetăţenilor care l-au votat susţin sistemul capitalist care a adus prosperitatea americană (în imaginea alăturată, Preşedintele Donald Trump susţinând discursul citat în faţa Congresului – în fundal, liderii celor două Camere aflate în şedinţă comună).

În vederea câştigării alegerilor din 2020, socialiştii din Congres au dorit înlăturarea lui Trump, iar, totodată, schimbarea textului Constituţiei, propunând:
a) mărirea numărului de judecători ai Curţii Supreme, deoarece acum are majoritate republicană, iar unul dintre judecători fiind foarte bătrân şi bolnav ar putea fi înlocuit tot de Trump schimbând proporţia de la 5/4 la 6/3, un dezastru pentru mişcarea de stânga;
b) sistem de alegeri doar prin vot popular, astfel intenţionându-se eliminarea votului colegiului de alegători al celor 50 de state, conform Art. II al Constituţiei, din cauză că în baza acestuia din urmă a câştigat Trump;
c) neacceptarea în principiu a propunerilor republicane doar din cauză că sunt susţinute de Preşedintele Trump, chiar dacă aceasta face rău ţării, cum ar fi fondurile pentru zidul de la hotarul de sud cu Mexicul, unde există o criză a nenumăratelor caravane de imigranţi, mulţi intrând ilegal, în ciuda faptului că Guvernul Federal are obligaţia să apere fiecare stat în parte de invazie, conform Art. IV, Secţiunea 4 a Constituţiei.

Stânga majoritară din Camera Congresului vrea zdrobirea libertăţii cuvântului, impunând gândirea lor socialistă, cosmopolitană, globalistă fără hotare.

Stânga este împotriva ideilor lui Trump, ”America First” sau ”Make America Great Again (MAGA)”, menite în favoarea populaţiei pe care acesta vrea s-o apere de crimele şi drogurile venite cu imigranţii şi, în plus, al căror cost de întreţinere s-a ridicat recent la aproape 100 de bilioane $.

Schimbări în Administraţia Trump

După alegeri au avut loc schimbări în Administraţia Trump, când a fost bine-venită demisia lui Jeff Session, Ministrul Justiţiei (DOJ).

În consecinţă, Preşedintele a numit în această funcţie pe William Barr – fost Procuror General al Preşedintelui G. H. Bush, având o bună reputaţie ca jurist şi persoană de încredere – confirmat de Senat la 14 Februarie 2019 (în imaginea alăturată, William Barr împreună cu Ministrul român al Justiţiei, Ana Birchall, în timpul întâlnirii prilejuite de prezenţa omologului său american la Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniile justiţie şi afaceri interne, ce a avut loc la Bucureşti în luna iunie a acestui an).

Lui William Barr i-ar reveni misiunea cercetării activităţii foştilor funcţionari din unele agenţii federale, ca DOJ şi FBI.

Totodată, rapoartele procurorului special Robert Mueller, inspectorului general Michael Horowitz şi procurorului extern John Huber, vor fi analizate, avându-se la dispoziţie rezultatele cercetărilor Comitetului de Securitate din Camera Congresului, care nu a găsit nimic despre legătura lui Trump cu ruşii, însă a putut obţine timp de doi ani, 2017-2018, documentaţia spre a dezvălui legătura lui Hillary cu ruşii, în baza dosarului/Trump, cel iniţiat şi plătit de ea, cât şi cele ale Comitetului de Securitate din Senat, care a declarat la 14 Februarie 2019 că după investigare nu a găsit nici o legătura a lui Trump cu ruşii.

Deci se aşteaptă investigarea aprobată de William Barr, după predarea Raportului Mueller.

Mass-media

Cât priveşte mass-media, aceasta a rămas anti-Trump şi, pe măsură ce trecea timpul, în loc ca ţara să intre în normal, s-a născut o sciziune şi mai adâncă în populaţie, cauzată atât de canalele ABC, MSNBC şi CNN, cât şi de anumite ziare în frunte cu New York Times.

Cu excepţia canalelor FOX NEWS şi OAN, de unde aflasem că zvonul despre “collusion” era nefondat, ceilalţi jurnalişti şi comentatori acţionau ca agenţi anti-Trump, cu invinuiri sau omiteri de ştiri, Fake News, conform dictonului “divide şi cucereşte”.

Recent, a apărut istoria presei cercetată de Mark Levin, care a publicat în 2019 Unfreedom of the Press. Autorul, foarte cunoscut, începe istoria presei cu cea patriotică şi care promova principiile Declaraţiei de Independenţă şi Constituţiei, urmată de presa vie dedicată fie unui partid sau celuilalt.

Dar, acesta subliniază că, odată cu apariţia erei progresiste, a apărut concomitent şi tendinţa alinierii ei la o ideologie, ajungându-se la o presă partizană unui singur partid, angajată astfel într-o direcţie a neadevărului, unde suntem acum, punându-se la încercare încrederea publicului american.

Levin dezvăluie cum marea tradiţie a fostei profesii libere şi respectate a degenerat nu din cauza supresiei guvernului, ci din cauza unei cenzuri auto-impuse, unei gândiri de grup, producând simulacrul unor ştiri cu omisiuni, propagandă, pseudo-evenimente, cu minciuni în loc de fapte adevărate.

Iar în ultimul capitol analizează adevărul despre “collusion”, adică legătura lui Trump cu ruşii, despre abuzul de putere legat de acest subiect, atacând New York Times pentru abandonarea adevărului şi prejudiciul cauzat Preşedinţiei Trump.

El aminteşte că menirea mass-mediei libere constă în propagarea principiilor fondatoare americane pentru buna funcţionare a societăţii civile, având obligaţia expunerii acţiunilor oficiale care sunt contra libertăţii de exprimare.

Mark Levin, fost consilier al mai multor membri ai cabinetului Ronald Reagan, scoate în evidenţă în final faptul că atunci când mass-media preia funcţia de propagandă ca o unealtă în favoarea unui singur partid sau ideologie – dând multiple exemple din trecut, comparate cu cele prezente anti-Trump, ea nu numai că îşi distruge propria menire dar ameninţă existenţa şi libertatea Republicii Americane.

Dar, indiferent de sfaturile sau părerile lui M. Levin, mass-media de stânga era plină de speranţe în finalizarea raportului Robert Mueller în vederea eliminării Preşedintelui Donald Trump din Casa Albă.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

» 9. Raportul procurorului special Robert Mueller

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti