« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

WOLF THEISS asistă Ingka Investments în procesul de achiziție a 80% de părți sociale în cele 7 parcuri eoliene deținute de Grupul Vestas în România
17.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Ingka Investments a semnat un contract de vanzare-cumparare pentru participatii de 80% în 7 companii care dețin în România parcurile eoliene Pegasus, Apollo și Pantelimon, ce au o capacitate instalată totală de 171MW. Producătorul de turbine eoliene Vestas Wind Systems A/S a păstrat 20% din actionariat în cadrul celor 7 companii. Pentru această tranzacţie, WOLF THEISS a oferit consultanţă juridică cumpărătorului, Ingka Investments.

Tranzacția evaluată la aproximativ 136 milioane de euro a fost semnată în data de 28 august 2019. În urma autorizării de către Consiliul Concurenţei din România, se estimează ca tranzacția să se finalizeze cel târziu la finalul anului.

Echipa avocaţilor WOLF THEISS din România a efectuat un due diligence asupra celor 7 entități țintă și a coordonat, de asemenea, procesul de negociere pentru structurarea tranzacției, semnarea MoU, a contractului de vânzare-cumpărare și a acordului dintre asociati, precum și formalitățile de concurență necesare.

Ileana Glodeanu, partener WOLF THEISS și coordonator al echipei Corporate / M&A din România: “Sunt foarte recunoscătoare echipei mele, care a susținut cu multă implicare acest proces ambiţios de due diligence al companiilor, precum si negocierea și semnarea tranzacţiei. Suntem onorați că Wolf Theiss, cu experiența sa vastă în domeniul energiei regenerabile în România, a fost selectat din nou în calitate de consultant juridic pentru una dintre tranzacțiile de reper în industria RES din România. Ne onorează că am putut fi alături de Ingka Group încă de la intrarea sa pe piața din România, în 2010, prin achiziționarea magazinului Ikea, asistându-i în procesul de semnare a câtorva tranzacții importante pe piața din România, în real estate, investiții forestiere iar, în prezent, în sectorul de energie regenerabilă.

Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa WOLF THEISS formată din avocați cu experienţă importantă în domeniul tranzacțiilor din industria de energie regenerabilă din România – Counsel Flaviu Nanu, Senior Associates Mircea Ciocirlea și Adina Aurel, precum și Associates George Ghitu, Andrei Sălăgeanu, Alexandru Roman și Costin Şalaru, care au oferit consultanţă juridică pe aspecte corporative, de reglementare și imobiliare. Partenerul Claudia Chiper și Associate Alexandru Asaftei au asistat clientul pe aspectele financiare. Senior Associate Andreea Zvâc și Associate Andreea Anton au oferit consultanţă juridică în materie de litigii, în timp ce Senior Associate Ligia Berbecar și Associate Nina Lazăr au asistat clientul cu privire la protecția datelor, conformitate și chestiuni de concurență.

DESPRE INGKA INVESTMENTS

INGKA Investments reprezintă structura de investiții din cadrul grupului INGKA. Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 11 grupuri ale companiei care deține și operează IKEA, în urma unor acorduri de franciză cu INTER Ikea Systems B.V. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: IKEA retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, care operează 367 de magazine Ikea în 30 de țări. Aceste magazine au avut 838 de milioane de vizite în timpul anului 2018 și 2.35 miliarde de vizite pe platforma www.Ikea.com.  Grupul Ingka operează afaceri sub viziunea IKEA – pentru a oferi o viață mai bună clienților săi, punându-le la dispoziție o gamă largă de produse de mobilier pentru locuințe, la prețuri accesibile pentru cât mai mulți posibili cumpărători.

Principalul obiectiv de investiții în energie regenerabilă al Grupului Ingka este de a produce cât mai multă energie consumată prin intermediul operațiunilor sale de vânzare și imobiliare.

Despre WOLF THEISS

Înfiinţată în 1957, WOLF THEISS este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală şi de Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea 340 de avocaţi care acordă consultanţă pentru societăţi comerciale locale şi internaţionale, cu operaţiuni în domeniul industrial, comerţ şi servicii, precum şi pentru bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică şi cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluţii complete şi inovatoare, bazate pe experienţa şi cunoştinţele acumulate în domeniul juridic, fiscal şi comercial.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.