Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 17 septembrie 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
18.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

 Marți, 17 septembrie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 17 septembrie 2019, potrivit unui comunicat.

I. HOTĂRÂRI
1. Hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”.
2. Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 932/2010.
3. Hotărâre privind aprobarea listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Cercetării şi Inovării, precum şi de instituţiile şi unităţile de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare care funcţionează în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia şi a termenelor de menţinere în nivelurile de clasificare.
4. Hotărâre privind redistribuirea creditelor bugetare alocate la titlul ”Cheltuieli aferente programelor cu finanțare rambursabilă” în bugetul pe anul 2019 între Ministerul Sănătății și Ministerul Justiției.
5. Hotărâre privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”.
6. Hotărâre privind reorganizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești și pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
7. Hotărâre privind trecerea unui bun imobil din domeniul privat al statului în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.
8. Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamități naturale.
9. Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru comuna Săcălășeni, județul Maramureș.
10. Hotărâre pentru modificarea anexei nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.
11. Hotărâre pentru modificarea H.G. 26/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Desemnarea preşedintelui Părţii române în Comisia interguvernamentală româno-kazahstaneză de colaborare economică.

III. NOTE
1. Notă privind Planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat.

***

Luni, 16 septembrie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 17 septembrie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI 
1. Proiect de Hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA”.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 932/2010.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind aprobarea listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Cercetării şi Inovării, precum şi de instituţiile şi unităţile de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare care funcţionează în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia şi a termenelor de menţinere în nivelurile de clasificare.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Notificare în vederea înlocuirii unui membru titular şi desemnarea unui membru supleant din partea Asociaţiei Municipiilor din România în cadrul delegaţiei României la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada rămasă din mandatul 2015-2020.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: Desemnarea preşedintelui Părţii române în Comisia interguvernamentală româno-kazahstaneză de colaborare economică.
Proiectul poate fi consultat aici.

III. NOTE
1. NOTĂ privind Planul Anual de Lucru al Guvernului 2019, actualizat.
Proiectul poate fi consultat aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.