BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Ordonanță asigurătorie europeană. Competența de soluționare a căii de atac
23.09.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că stabilirea instanței competente să soluționeze calea de atac întemeiată pe art. 33 din Regulamentul nr. 655/2014, promovată de debitor, împotriva căruia a fost emisă o ordonanţă asigurătorie europeană, se face prin raportare la procedura sechestrului asigurător (art. 952-959 C. proc. civ.), întrucât România, în calitate de stat membru, nu a furnizat Comisiei Europene, până la data de 18 iulie 2016, informaţii privitoare la instanţele sau, după caz, autoritatea de executare competente pentru acordarea unei căi de atac, devenind incident art. 46 alin. 1 din Regulament („orice aspect de procedură care nu este reglementat în mod expres prin prezentul regulament este reglementat prin dreptul statului membru în care are loc procedura„). Astfel, încheierea prin care se soluţionează cererea de sechestru asigurător este supusă apelului în termen de cinci zile de la comunicare, la instanţa ierarhic superioară (art. 954 alin. 3 C. proc. civ.). (Decizia nr. 3730 din 24 octombrie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate