Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Ministrul Justiției a participat la ceremonia dedicată aniversării a 188 de ani de avocatură în București
23.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, Ana Birchall, Ministrul Justiției, a participat la activitățile organizate cu prilejul aniversării a 188 de ani de avocatură bucureșteană, potrivit unui comunicat.

Tema dezbaterii: Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat”.

Ministrul Justiției i-a invitat pe reprezentanții avocaților să facă parte parte din grupul de lucru privind „Cartierul Justiției” și a apreciat deschiderea decanului Baroului București, av. dr. Ion Dragne, și a Președintelui Uniunii Barourilor din România, prof. univ. dr. av. Traian Briciu.

Ana Birchall: „Sunt astăzi în fața dumneavoastră nu numai ca ministru al justitiei, dar și ca membru al Baroului București, al cărui membru sunt din anul 1998. Ca avocat, am avut șansa să lucrez în New York, pe Wall Street, cu o prestigioasă firma de avocatură din SUA, White&Case, alături de care m-am format profesional și împreună cu care am avut șansa să fiu implicată și să mă bucur de succes în unele dintre cele mai de răsunet cazuri în domeniul meu de drept: restructurări financiare și insolvență. Țin să le mulțumesc, și cu această ocazie, echipelor White&Case din diverse colțuri ale lumii pentru excelenta muncă în echipă și satisfacțiile profesionale pe care le-am obținut în acea frumoasă perioadă. De asemenea, mulțumirile mele se îndreaptă și către colegii mei avocati de la cele doua firme de avocatură cu care am colaborat în România de la revenirea în țară. 

Cred că nicio lege nu se poate realiza fără implicarea dedicată activă și profesionistă a celor care urmează să o aplice. De aceea, mă aştept şi vă îndemn să participați în continuare, cu responsabilitatea ce caracterizează profesia, la toate dezbaterile de idei şi de controverse juridice capabile să ne ajute nu doar pe noi, inițiatorii politicilor publice și a legislației în domeniu, ci societatea în ansamblu, mediul de afaceri să ne dezvoltăm şi să evoluăm pe principii nu doar legale, dar şi corecte, morale, sub semnul cert al progresului.

Vă asigur că în ministru și în Ministerul Justiției veți avea întotdeauna adevărați parteneri de dialog și vă rog să fiți alături de noi în demersul de a definitiva proiecte importante precum dosarul electronic sau arhiva digitală, proiecte care sunt priorități al Ministerului Justiției. De asemenea, ușa Ministerului Justiției este deschisă pentru a discuta despre orice alte probleme cu care avocații se confruntă.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.