Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

EY și RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL alături de familia Rusu în procesul de vânzare a unei participații de 75% în grupul Rus Savitar – Casa Rusu
23.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate profesioniști, Fuziuni și achiziții, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În tranzacția prin care fondul de investiții Greenbridge a preluat participația majoritară în grupul Rus Savitar – Casa Rusu, vânzătorii au fost asistați de o echipă multidisciplinară formată atât din consultanți din cadrul echipei de asistență în tranzacții a EY Romania (M&A si debt advisory), cât și din avocați specializați în tranzacții din cadrul RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL.

Fondul de investiții Greenbridge a preluat de la familia Rusu o participație de 75% în grupul Rus Savitar – Casa Rusu, unul dintre principalii producători și retaileri de mobilă din România. În urma tranzacției, Cristian Rusu rămâne implicat în afacere, atât în calitate de acționar (cu o participație de 25% din acțiuni), cât și în calitate de administrator.

Tranzacția, care transformă o afacere de familie într-un business cu perspective regionale, a fost negociată și implementată pe durata mai multor luni. Discuțiile au avut în vedere atât elementele tipice pentru o tranzacție de M&A, cât și modul de funcționare a noului parteneriat. Tranzacția a presupus redefinirea regulilor de guvernanță corporativă a grupului și implementarea unei noi structuri de management, mai complexe.

Cristian Rusu: „Sunt încântat că tranzacția a fost finalizată cu succes. Pe durata întregului proces am fost consiliat de o echipă multidisciplinară de consultanți, specialiști în ariile lor de practică, din cadrul EY și RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL. Am avut în toate etapele tranzacției confortul că sunt reprezentat la cel mai înalt nivel de profesionalism și aș dori să le mulțumesc pe această cale.”

EY Romania a oferit vânzătorilor servicii de asistență în M&A printr-o echipă dedicată, precum și servicii de debt advisory. Echipa a fost coordonată de Florin Vasilică, partener și lider al echipei de asistență în tranzacții, din echipa sa făcând parte Florenței Bîrhală și Răzvan Ispas (M&A), Ioan Mihai și Claudia Tudor (debt advisory).

Florin Vasilică, liderul echipei de asistență în tranzacții a EY Romania: „Este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România și suntem mândri că am contribuit la realizarea unui deal de această anvergură. Mulțumesc echipei implicate în proiect și, în special, familiei Rusu pentru colaborare.

Consultanța juridică a fost asigurată de RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL, avocații implicați în tranzacție fiind Radu DiaconuȘtefan Mantea, Nicoleta Gheorghe și Adina Nițescu.

Radu Diaconu: „Îi mulțumim lui Cristian Rusu și familiei Rusu pentru încrederea acordată echipei noastre. Suntem onorați ca am fost parte la acest proiect.”

***

RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o practică importantă de controverse și dispute fiscale.

RADU ȘI ASOCIAȚII SPRL este membră a societăților ce fac parte din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, aflată în plină expansiune, în cadrul căreia lucrează peste 2300 de avocați în 84 de țări.

Experiența noastră a fost recunoscută de piață și de publicații internaționale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica noastră de Corporate/M&A în timp ce Chambers Europe 2019 a plasat practica noastră de Controverse Fiscale pe banda 1. Totodată, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 a premiat practica noastră de Drept Comercial, Drept Societar și M&A precum și pe cea de Controverse Fiscale.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti