Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Belgia. Amendă GDPR în cuantum de 10.000 de euro, impusă unui comerciant
23.09.2019 | JURIDICE.ro

Joi, 19 septembrie 2019, Autoritatea pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din Belgia a impus unui comerciant o pedeapsă de 10.000 de euro pentru încălcarea GDPR, potrivit unui comunicat.

Comerciantul solicita copierea cărților electronice de identitate ale consumatorilor pentru a le oferi carduri de loialitate. Cartea electronică de identitate conține o mulțime de informații despre deținătorul cardului și utilizarea acestor date, fără consimțământul clientului, este considerată disproporționată față de serviciul propus.

Astfel, autoritatea a reținut nerespectarea principiul minimizării datelor și absența consimțământului valabil.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.