Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PÎCCJ a preluat cauza Gura Șuții. UPDATE: Percheziții. Rezultate genetice


27 septembrie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 26 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat, potrivit unui comunicat.

Totodată, prin intermediul INTERPOL (organizația internațională de cooperare polițienească) a fost confirmat decesul suspectului.

***

Vineri, 26 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că dosarul penal privind lipsirea de libertate și agresarea sexuală a unei minore în vârstă de 8 ani, fapte petrecute la data de 15 iunie 2016 în județul Iași, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul activităților desfășurate pentru documentarea întregii activități infracționale a cetățeanului olandez, suspect în cauza Gura Șuții, potrivit unui comunicat.

Totodată, procurorii din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control vor verifica modul de derulare a urmăririi penale în cauza transmisă.

***

Marți, 24 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziții domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetățeanului olandez vizat, cât și în România, la locuința temporară a acestuia, potrivit unui comunicat.

De asemenea, PÎCCJ a anunțat că din actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, nu au rezultat niciun fel de indicii privind implicarea partenerei cetățeanului olandez vizat de ancheta penală, parteneră ce locuiește în Olanda și care nu face obiectul cercetărilor, potrivit unui comunicat.

***

Luni, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a informat că, având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum și desfășurarea cercetărilor pe raza mai multor județe, a preluat în vederea efectuării urmăririi penale, dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, potrivit unui comunicat.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal.

***

Duminică, 22 septembrie 2019, Mihaela Adriana Fieraru, o fetiță de 11 ani din localitatea Gura Șuții, care vineri nu s-a mai întors acasă de la școală, a fost gasită moartă. Anchetatorii au anunțat că fetița a fost ucisă în aproximativ 30 de minute din momentul răpirii, potrivit ziare.com.

Mihaela Adriana Fieraru a dispărut pe drumul de la școală către casă, trupul său, cu urme de violență, fiind găsit în niște tufișuri în afara localității.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii