Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Înăsprirea sancțiunii pentru nerespectarea de către mediatorul autorizat a obligației de a achita taxa anuală profesională
25.09.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 23 septembrie 2019, a fost publicat Hotărârea nr. 156/2019 pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea Consiliului de mediere nr. 39/2015 privind aprobarea Statutului profesiei de mediator.

A fost înăsprită sancțiunea pentru nerespectarea de către mediatorul autorizat a obligației de a achita taxa anuală profesională, pe lângă posibilitatea de a fi  sancțiunat cu suspendarea calității de mediator pe o durată de la o lună la 6 luni, mediatorul nedeligent riscă să-i fie aplicată sancțiunea pevăzută de art. 39 alin. (1) lit. d) din Lege, adică  încetarea calității de mediator.

Taxa anuală profesională se achită până la 31 decembrie a anului fiscal pentru care această taxă se datorează.

Hotărârea de modificare a introdus la art. 32, cinci aliniate noi care reglementează procedura, prin care Consiliul de mediere se sesizează din oficiu, formează Comisia disciplinară și examinează abaterea disciplinară. Dacă Comisia constată abaterea disciplinară, aceasta transmite mediatorului o înștiințarea privind neîndeplinirea obligației de plată. În cazul neîndeplinirii obligației de plată în termen de două săptămâni de la înștiințarea , se va aplica sancțiunea suspendării pentru un termen de 6 luni, iar în cazul în care după 6 luni de la suspendare obligația nu este îndeplinită se va aplica sancțiunea încetării calității de mediator.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.