Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind transferul judecătorilor
25.09.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 769 din data de 23 septembrie 2019, a fost publicat Regulamentul privind transferul judecătorilor din 17.09.2019.

Regulamentul stabilește procedura soluționării cererilor de transfer a judecătorilor de la o instanța la alta ca urmare a declanșării sesiunii de transfer ce se dispune de președintele Consiliului Superior al Magistraturii.

În scopul informării judecătorilor, pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii se publică lista posturilor vacante de la instanțe, precum și a posturilor care urmează a se vacanta și anunțul corespunzător privind declanșarea procedurii de transfer. În termen de 5 zile de la data publicării cererile de transfer se depun la Consiliul Superior al Magistraturii. După centralizare, pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii se publică o situație privind cererile de transfer formulate și instanțele pentru care s-a solicitat transferul. După publicare informațiilor privind cererile de transfer, se va acorda un termen de 5 zile în care judecătorii pot depune la Consiliul Superior al Magistraturii cereri de transfer pentru posturile care ar putea deveni vacante ca urmare a admiterii unei cereri de transfer.

După expirarea și ultimului termen, Consiliul Superior al Magistraturii va solicita:
– avizul consultativ al președintelui instanței de la care se solicită transferul, însoțit de punctul de vedere al președintelui curții de apel în circumscripția căreia se află această instanță;
– avizul consultativ motivat al președintelui instanței la care se solicită transferul și punctul de vedere al președintelui curții de apel în circumscripția căreia se află această instanță.

Cererile de transfer formulate pentru un anumit post vacant, se analizează și se soluționează de Secția pentru judecători în aceeași ședință, în ședința următoare se vor analiza cererile de tranfer depuse privitor la posturile care au devenit vacante ca urmare a admiterii unei cereri de tranfer.

La soluționarea cererilor de transfer ale judecătorilor la alte instanțe vor fi avute în vedere următoarele:avizele motivate ale instanțelor implicate și punctul de vedere al curții de apel; volumul de activitate al instanței de la care se solicită transferul și la care se solicită transferul, numărul posturilor vacante și al posturilor temporar vacante la instanțele implicate și dificultățile de ocupare a acestora; vechimea efectivă în funcția de judecător; vechimea în gradul aferent instanței la care se solicită transferul; specializarea judecătorului, specializările complementare, vechimea în cadrul secției/completului corespunzătoare/corespunzător specializării etc.

Transferul nu se poate face la instanțe de nivel superior celor la care judecătorul are dreptul să funcționeze potrivit legii.

Regulamentul stabilește și posibilitatea transferului unui judecător la o altă instituție publică decât o instanță. Acest transfer atrage eliberarea din funcție în condițiile art. 65 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 303/2004.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti