Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Scrisoarea unui avocat către antreprenor
26.09.2019 | Silvia USCOV

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Silvia Uscov

Silvia Uscov

Nu citi mai departe dacă nu ești pregătit pentru o relație serioasă. Cu business-ul tău și, implicit, cu clienții tăi și cu partenerii tăi. Eu mă număr printre aceștia din urmă și nu sunt un simplu furnizor de servicii.

Dacă îți cauți un furnizor de servicii, cu siguranță îl vei găsi la o simplă căutare pe Google, așa cum găsești răspunsuri la dilemele juridice care se nasc încă de când ai decis să începi un business.

În general ajungem să ne cunoaștem când cauți soluții acolo unde nu există și eu știu să îți ofer alternativa.

Ceea ce nu știi tu e că, până ajungem să ne cunoaștem, au existat o mulțime de alte întrebări pe care nu ai știut că trebuie să ți le pui, iar acestea puteau să îți scadă riscurile și să îți crească valoarea business-ului.

Din acest motiv nu îți dorești un furnizor de servicii, ci un partener care să înțeleagă că puteți crește numai împreună. Nu vrei pe cineva care să îți spună că nu se poate, ci cum se poate, așa cum își dorea și J. P. Morgan. Doar de aceea ne întâlnim la conferințe sau citim aceleași cărți, pentru că ești interesat, printre altele, de cum își construiesc astfel de oameni un model de business de succes, nu doar să îți pierzi azi statutul de angajat și de mâine să te autointitulezi antreprenor numai pentru că ești asociat într-un SRL.

Într-o relație serioasă, ca a noastră, încrederea trebuie să circule în ambele sensuri, iar acest lucru se traduce într-un cod al parteneriatului. Eu te ascult și îți ofer soluții sau alternative astfel încât tu să poți implementa ceea ce îți dorești într-un timp scurt și fără costuri, iar tu îmi oferi respect prin achitarea obligațiilor financiare până la scadență și prin implementarea strategiei propuse.

Din moment ce conduci un business, știi că nimic nu este gratuit. Dar costurile către mine nu există pentru că ele sunt la valoarea justă. Sau, altfel spus, te costă mai puțin parteneriatul nostru, decât dacă nu m-ai fi avut alături de tine până acum.

Cel mai nefericit moment pentru tine este când ne cunoaștem după ce deja ai o problemă ce necesită reprezentare în fața unei instanțe de judecată sau, poate mai grav, asistență juridică în fața organelor de urmărire penală.

Time is of the essence în business. Cât timp tu vei justifica o anumită situație în fața unor autorităților, competitorii vor câștiga teren în fața ta, iar încrederea clienților tăi ar putea să scadă cu fiecare zi.

Tu îți poți asuma acest risc, amânând întâlnirea noastră, dar time is also money și orice creștere a riscului determină o creștere a costurilor. Da, abia acum discutăm despre costurile pe care societatea ta le înregistrează cu un avocat, nu pentru că ele sunt majorate nejustificat, ci pentru că business-ul tău suferă o depreciere a valorii și o creștere a riscului. Iar valoarea justă a acestor costuri și-ar fi menținut valabilitatea dacă ne-am fi întâlnit ieri. Astăzi încearcă să contractezi un credit în timp ce ai pe rolul instanțelor situații litigioase și vei vedea cât te costă în mod real lipsa unui avocat.

Până la urmă, relația pe care o ai cu avocatul tău nu doar influențează relația pe care o ai cu business-ul sau cu clienții tăi, ci este determinantă. Astfel încât, dacă până acum nu ai observat acest lucru, atunci tocmai te-am determinat să descoperi că ți-ai ales un furnizor de servicii, care nu ți-a înțeles nevoile personale sau ale industriei în care activezi pentru că îi lipsesc pârghiile necesare.

În concluzie, tu ce fel de relație vrei să ai cu business-ul tău?

Avocat Silvia Uscov
Managing Partner USCOV | Attorneys at law

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti